15/11/13

Το βινύλιο επιστρέφει!

Το βινύλιο επιστρέφει!

Οι φαν του βινυλίου ολοένα και αυξάνονται και η αγορά φυσικά τους ακολουθεί!

Έχοντας επιβιώσει από τον εξοντωτικό πόλεμο με τα CD και τις κασέτες, μετα από σχεδόν 15χρόνια οι δίσκοι βινυλίου επιστρέφουν μετά βαΐων και κλάδων σε όλη την Ευρώπη, μαζί με τα πικάπ.  
Χάρις σε ένα διογκούμενο κύμα ίντι ροκ συγκροτημάτων, όπως οι Βρετανοί Arctic Monkeys και οι Killers από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που επενδύουν στη συγκεκριμένη μορφή, οι φαν του βινυλίου ολοένα και αυξάνονται και η αγορά φυσικά τους ακολουθεί! 
Σύμφωνα με το Euronews, το ποσοστό πωλήσεων LP ανέβηκε τα τελευταία 6 χρόνια από το 0.1% σε 0.8%, στη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, μέχρι στιγμής, το 2013 είναι η καλύτερη χρονιά για το βινύλιο εδώ και δεκαετίες. Οι πωλήσεις έχουν ήδη διπλασιαστεί φέτος σε 550.000, και έως τα Χριστούγεννα αναμένεται να  υπερβούν τις 700.000.  
Επιπλέον, θέλοντας να ενισχύσουν τις πωλήσεις δίσκων, πολλές εταιρίες παρέχουν μαζί το βινύλιο και έναν κωδικό που σου επιτρέπει να κατεβάσεις σε ψηφιακό αρχείο το περιεχόμενό του.
Σταρ όπως ο Έλτον Τζον και ο Ντέιβιντ Μπάουι συνεχίζουν να προσφέρουν τη δουλειά τους και σε βινύλιο. Εραστές του βινυλίου φαίνονται, σύμφωνα με έρευνες, να είναι οι ηλικίες πάνω από τα 30.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes