18/5/12

Ίδιο σκηνικό με το 2002!





Η σημερινή δεν είναι η πρώτη φορά, που αναβάλλεται αγώνας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, λόγω επίθεσης στο πούλμαν των «πρασίνων». Το ίδιο είχε συμβεί πριν τον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ της Α1 της σεζόν 2001-2.


Στις 13 Μαϊου 2002 στην Λεωφόρο Συγγρού, το πούλμαν του Παναθηναϊκού δέχθηκε επίθεση με πέτρες περίπου μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του δεύτερου ημιτελικού των πλέι οφ της Α1 και ενώ είχε προηγηθεί νίκη των «ερυθρόλευκων» στο ΟΑΚΑ επί των «πρασίνων», λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Παναθηναϊκό στο Φάιναλ Φορ της Μπολόνια. Είχαν τραυματιστεί από τα θραύσματα των τζαμιών, τα οποία έσπασαν από τις πέτρες, που εκτοξεύτηκαν από κρυμμένα άτομα στο παράδρομο της Λεωφόρο Συγγρού επτά παίκτες. Οι Κόρεϊ Αλμπάνο, Γιώργος Καλαϊτζής, Γιώργος Μπαλογιάννης, Μιχάλης Σβορώνος και Φραγκίσκος Αλβέρτης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ επιπόλαιοι ήταν οι τραυματισμοί των Ντάριλ Μίντλετον, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

Ο δεύτερος ημιτελικός αναβλήθηκε με απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ. Ο Ολυμπιακός διαφώνησε με αυτή την απόφαση και κατέθεσε ένσταση, γιατί η αποστολή των «πρασίνων» δεν έφτασε ποτέ στο ΣΕΦ. Η ένσταση αποσύρθηκε και ο δεύτερος ημιτελικός έγινε στις 19 Μαίου 2002. Λίγα λεπτά πριν το τέλος η αψιμαχία του Λάζαρου Παπαδόπουλου, που τότε έπαιζε στον Παναθηναϊκό, με τον Ρισάντ Ρισασέ των «ερυθρολεύκων» εξελίχθηκε σε… κλωτσοπατινάδα με πρωταγωνιστές τους Μίλαν Τόμιτς, Ντέγιαν Μποντίρογκα. Αποβλήθηκαν συνολικά επτά παίκτες από τις δύο ομάδες και ο αγώνας τελείωσε με νίκη του Ολυμπιακού με 80-76 με πρωταγωνιστές των τελευταίων λεπτών τους Μισάντ Νικαγκμπάτσε, Δημήτρη Παπανικολάου!

Η ομάδα του Πειραιά προκρίθηκε στους τελικούς με 2-0, αλλά έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή από την ΑΕΚ με σκορ της σειράς 3-2.

Η φωτογραφία, που συνοδεύει το κείμενο είναι από την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού το 2002.

Δαμ. Παπαχατζής
Πηγη  pamesports.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes