9/1/13

ΤΣΑΜΠΑΖΛΉ: «ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΦΤΗΝΆ ΚΑΦΕΝΕΊΑ»


Η πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, Τσαμπαζλή Αναστασία, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis»,


όπου αναφέρθηκε στην απεργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, το αίτημα των πρακτόρων προς το κράτος για τον φόρο που επέβαλε αυτό στους ίδιους τους παίκτες τυχερών παιχνιδιών.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ:
«Αυτή τη στιγμή απεργούμε για τον κόσμο. Πρέπει να υπερασπιστούμε τους παίκτες μας. Από την 1/1 έχει εφαρμοστεί ένας φόρος 10% στα κέρδη του παίκτη,
που σημαίνει αν κερδίσει 1 ευρώ θα πάρει 0.90 λεπτά. Και ήδη εφαρμόζεται. Οπότε καταλαβαίνετε το πρόβλημα που παρουσιάζεται.
Δεν υπάρχει πουθενά αυτό στην Ευρώπη. Το ελληνικό κράτος για άλλη μια φορά δημιουργεί μια «πατέντα» για να κερδίσει λεφτά.
Ο κόσμος απομακρύνεται από το πρακτορεία και τον ΟΠΑΠ. Θέλουν να ξεπουλήσουν τον ΟΠΑΠ. Πρέπει να σταματήσουνε αυτά τα συμφέροντα.
Ο ΟΠΑΠ είναι «γωνία μαγαζί». Δεν είμαστε κοντά σε λύση και πρέπει να είμαστε δυνατοί για αν κερδίσουμε το μέλλον μας. Η απεργία θα κλιμακωθεί».

Για τη διάρκεια της απεργίας:
«Θα απεργούμε μέχρι να δικαιωθούμε. Περιμένουμε εξελίξεις και από τους υπαλλήλους του ΟΠΑΠ και θα κλιμακωθεί η απεργία μέχρι να δοθεί λύση.
Δε ζητάμε κάτι παράλογο. Ζητάμε τα 100 ευρώ αφορολόγητο».

Για το αν έχουν μειωθεί τα έσοδα των πρακτορείων με την οικονομική κρίση:
«Τα έσοδα ενός πρακτορείου είναι οριακά. Φυσικά και έχουν μειωθεί. Τα έσοδα που βγάζει ένας μεσαίος πράκτορας δεν είναι πάνω από
1000 ευρώ το μήνα με 16ωρη ασχολία και 7 μέρες την εβδομάδα».

Για το αν έχει επηρεάσει τους πολίτες που παίζουν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ η κρίση:
«Το παιχνίδι βέβαια και επηρεάστηκε από την κρίση. Ο κόσμος είναι άνεργος.

Είμαστε το πιο φτηνό καφενείο. Μπορεί ο καθένας να κάτσει να διαβάσει την εφημερίδα του και να παίξει μισό ευρώ.
Τα δελτία τους στοιχήματος είναι 30 λεπτά και 60 λεπτά. Φτάσαμε να σφραγίζουμε δελτίο με 15 ευρώ και να το θεωρούμε μεγάλο!»

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes