9/1/13

«Έτσι διώχνουν τους παίκτες από τον ΟΠΑΠ»


«Έτσι διώχνουν τους παίκτες από τον ΟΠΑΠ»


Στη «ζημιά» που έχει προκαλέσει στον ΟΠΑΠ η επιβολή φόρου 10% επί των κερδών αναφέρθηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λευτέρης Στουμπιτζόγλου, που έκανε λόγο για απεργία διαρκείας

 Την απόφαση των πρακτόρων να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας λόγω των αρνητικών επιπτώσεων μετά την επιβολή φόρου 10% επί των κερδών, αιτιολόγησε ο Λευτέρης Στουμπιτζόγλου, αντιπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.).

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

«Είμαι εναντίον της φορολογίας από το πρώτο ευρώ όχι γενικά. Φορολογείται το οποιοδήποτε κέρδος από το 1 ευρώ σε ποσοστό 10%. Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (το μέτρο), έχουμε στοχοποιηθεί και εμείς και το παιχνίδι που κάνει ο ΟΠΑΠ.
Δεν είναι μόνο στο στοίχημα. Υπάρχουν και τα άλλα παιχνίδια του οργανισμού: Τζόκερ, ΚΙΝΟ κτλ Απομακρύνουμε τον παίκτη από τα πρακτορεία. Γιατί τα λαϊκά λαχεία, τον ιππόδρομο, το καζίνο δεν φορολογούνται; Και αυτά τυχερά παιχνίδια είναι.

Από την πρώτη του μηνός ίσχυσε το μέτρο, είδαμε τις αντιδράσεις του κόσμου κι έτσι ξεκίνησε από την Δευτέρα απεργία διαρκείας. Όλοι αποδέχονται ότι δεν είναι το σωστό μέτρο για να εισπράξεις κέρδος. Παίρνοντας φόρο από τα μικρά κέρδη, δεν θα πάρουν τα μέτρα που προσδοκούν. Δώσαμε εναλλακτικές, αλλά δεν βγαίνει άκρη. Είμαστε 5.000 πρακτορεία, 20.000 οικογένειες που ζούμε από αυτό το επάγγελμα. Προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας και για εμάς και για τους πελάτες μας. Παράδειγμα μια απόδοση 2,00 στην τσέπη του επιστρέφεται σαν να έχει ποντάρει σε 1,80.

Ο ΟΠΑΠ παύει να είναι ανταγωνιστικός έναντι των άλλων των εταιριών είτε τις λέμε εμείς παράνομες, είτε τις λένε άλλοι νόμιμες. Έχουμε δει πτώση στους τζίρους. Στον ΟΠΑΠ φορολογείται και ο οργανισμός και ο παίκτης, ενώ στις εταιρίες κανένας από τους δύο.

Έχουμε συμφωνήσει να ξεκινήσει η φορολόγηση πάνω από τα 100 ευρώ. Όλα όμως στην Ελλάδα πηγαίνουν με ρυθμούς χελώνας. Κάποιοι συνάδελφοι δεν άντεξαν την πίεση και άνοιξαν. Η απεργία μας όμως συνεχίζεται! Και προσπαθούμε όσο πιο δυναμικά γίνεται να τα καταφέρουμε. Αν χρειαστεί να την κλιμακώσουμε, θα την κλιμακώσουμε».

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes