23/12/12

H χρονιά των αουτσάιντερ;


 Θα είναι η πλούσια Παρί Σεν Ζερμέν; Μήπως είναι ξανά η σειρά της Πόρτο;

Λέτε να έφτασε η ώρα των Ουκρανών και της Σαχτάρ ή εν τέλει μετά τη Γερμανία έρχεται και η σειρά της Ευρώπης να υποκλιθεί στο ταλέντο της Ντόρτμουντ;

Οπως και να έχει, η κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ άνοιξε την όρεξη όλων των αουτσάιντερ και ίσως να αποδειχτεί ότι η φετινή χρονιά είναι τέτοια, που στον τελικό θα φτάσει μία ομάδα που όταν ξεκινούσε η διοργάνωση κανείς δεν την περίμενε.
Με τη ΜΙλαν και την Αρσεναλ να φαίνεται πολύ δύσκολο να φτάσουν στα προημιτελικά (έπεσαν πάνω σε Μπάρτσα και Μπάγερν αντίστοιχα), με μία εκ των Γιουνάιτεντ ή Ρεάλ να μένουν επίσης εκτός και στην οκτάδα να φτάνουν ακόμη και ομάδες όπως η Σάλκε ή η Γαλατά, ο δρόμος για τα πολύ ισχυρά αουτσάιντερ είναι ανοικτός.

Το να εκτιμησει κανείς ποια θα είναι αυτή είναι μάλλον δύσκολο και προφανώς έχει να κάνει και με τις επόμενες κληρώσεις. Σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Μουρίνιο είχε δίκιο όταν είπε πριν από δύο μήνες: «Αν η Ντόρτμουντ περάσει από τον όμιλο, δεν ξέρω ποιος θα την αποκλείσει», αλλά στην επόμενη κλήρωση μπορεί η Ντόρτμουντ, εφόσον έχει προκριθεί, να πέσει πάνω στην «Μπάρτσα». Οπότε δεν θα είναι εύκολο να δικαιωθεί ο Μουρίνιο.

Γενικά το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει αρκετά διαφορετικό. Κατ' αρχάς έπειτα από καιρό οι Αγγλοι έχουν τόσο σοβαρό ζήτημα, που είναι πιθανό στους «8» να μην έχουν ούτε μία ομάδα. Απίθανο σενάριο, όταν τον Σεπτέμβριο ξεκινούσε η μάχη των ομίλων! Την ίδια ώρα οι Γερμανοί να έχουν τρεις, δείγμα της φοβερής δουλειάς που κάνουν τα τελευταία χρόνια και της καταπληκτικής νέας φουρνιάς ταλέντων που έχουν βγάλει. Ακόμη και τα βαριά χαρτιά, η «Μπάρτσα» και η Ρεάλ, κινδυνεύουν, είτε και οι δύο (λιγότερο) είτε μία από τις δύο (περισσότερο), να μην είναι στα προημιτελικά σε μία διοργάνωση που αρχίζει σιγά σιγά να δικαιώνει τον Πλατινί, που κάνει ό,τι μπορεί για να μη μετατραπεί σε κλειστό κλαμπ για ολίγους και όπως φαίνεται, είτε από την εκπληκτική πορεία του ΑΠΟΕΛ πέρυσι είτε από τη φετινή ορθάνοιχτη πόρτα για τον τελικό σε ομάδες που δεν το φανταζόμαστε, τα καταφέρνει. Αν τα καταφέρει και η αγαπημένη του Γιούβε (ίσως το πιο δυνατό χαρτί από αυτά που δεν τα συζητάμε πολύ), η χαρά θα είναι διπλή για τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ...

ΠΗΓΗ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes