8/12/12

Τον απέκλεισε ο «μαύρος» Σεπτέμβρης ....


 
Oταν παίζεις σαν τη γάτα με το ποντίκι, πρέπει να ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να δραπετεύσεις.

Γιατί στην πραγματικότητα η γάτα δεν θα δώσει και πολλές ευκαιρίες στο ποντίκι και αν δεν δραπετεύσεις, τότε η... γάτα θα ξερογλείφεται.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία προχθές στο Λονδίνο να μπει μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τοτσέ να χάνει ένα σίγουρο γκολ ίσως και στο πιο κρίσιμο σημείο. Αν ήταν συγκεντρωμένος και ήξερε πού... πατάει και πού... βρίσκεται σε αυτή τη φάση, τότε ο Ισπανός θα είχε αλλάξει τη ροή του ματς. Απέναντι σε μια Τότεναμ που είχε μπει χαλαρά και με υφάκι μπλαζέ χωρίς να πολυζορίζεται, ο Παναθηναϊκός θα της μετέφερε αυτόματα το άγχος.

Θα έβλεπε ότι δεν θέλει και πολύ να επαναληφθεί αυτό που έγινε πέρυσι με τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα ήταν ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να τελειώσει το ημίχρονο με μηδέν παθητικό. Στο μοναδικό λάθος που έγινε μπήκε μπροστά η Τότεναμ στο σκορ, στη φάση που ολόκληρος ο άξονας δεν λειτούργησε.

Και εκεί έρχεται ο Αντεμπαγιόρ, ο οποίος κοστίζει και κάτι βαλίτσες ευρώ περισσότερα από τον Τοτσέ, για να σκοράρει.
Στο δεύτερο ημίχρονο βλέπουμε τον καλύτερο ίσως φετινό Παναθηναϊκό, σίγουρα τον καλύτερο στο Γιουρόπα Λιγκ. Μια φάση κάνει η Τότεναμ στην αρχή με το δοκάρι του Ντεφόε σε μια στιγμή που και πάλι ο... άξονας έπαθε μπλακ άουτ, αλλά για 20 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος. Είχε συνοχή και ήταν εξαιρετικός σε πρέσινγκ και κυκλοφορία της μπάλας. Το 1-1 έρχεται έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Σπυρόπουλου και στη συνέχεια ο Τοτσέ χάνει γκολ από αυτά που πρέπει να σκοράρει μια ομάδα για να συνεχίσει σε τέτοιες διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο, η Τότεναμ συνέρχεται προκειμένου να μην επαναληφθεί η ελληνική τραγωδία, όπως πέρυσι. Οχι τίποτε άλλο, αλλά δεν θα υπήρχε και από μηχανής θεός να τη σώσει.

ΕΙναι δεδομένο ότι η πρόκριση δε χάθηκε στο Λονδίνο και όποιος ισχυριστεί το αντίθετο δεν ξέρει τι γίνεται. Η πρόκριση χάθηκε στο ματς με τη Μάριμπορ τον Σεπτέμβριο, όπου αν δεν έκανε την άθλια εμφάνιση, θα μπορούσε να κυνηγήσει την πρόκριση με αξιώσεις. .
Το ματς στο Λονδίνο ήταν ένα μάθημα για όλους. Για τους παίκτες για αποκόμιση εμπειριών και για τη διοίκηση ότι αν έπαιρνε πιο νωρίς τις αποφάσεις, δεν θα ήταν διόλου απίθανο η ομάδα να βρισκόταν τώρα στους «32».
Πηγη  sday.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes