8/12/12

Αυτά είδε ο Αλκαράθ ...


 Οι πρώτες διαπιστώσεις του νέου προπονητή του Άρη μετά από μία εβδομάδα δουλειάς με τους παίκτες.

Πέντε μέρες και έξι συνολικά προπονήσεις δεν είναι δα αρκετός χρόνος για έναν καινούργιο προπονητή ώστε να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα για το υλικό που παραλαμβάνει. Είναι όμως διάστημα αρκετό για κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Ο Λούκας Αλκαράθ έπιασε δουλειά τη Δευτέρα, και ολοκληρώνοντας σήμερα την πρώτη του προπονητική εβδομάδα στο Ρύσιο, είναι ήδη σε θέση να κάνει τις πρώτες του διαπιστώσεις, για τα προβλήματα του ρόστερ και τους τομείς στους οποίους πρέπει να παρέμβει. Η «SportDay» παρουσιάζει σήμερα τα πρώτα πέντε συμπεράσματα του Αλκαράθ για τη νέα του ομάδα.

1. Η μεγάλη αδυναμία του Αρη, σύμφωνα με τον Αλκαράθ, έγκειται στην άμυνα, κάτι που δεν χρειάζεται να είσαι και κάτοχος διπλώματος από την Κολωνία για να το καταλάβεις. Το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Ο Ισπανός κάνει λόγο για μηδαμινή τακτική αντίληψη και προσανατολισμό στο γήπεδο, εξ ου και η δουλειά αποκλειστικά στο κομμάτι αυτό και μόνο στη σωστή για τον ίδιο αμυντική λειτουργία.

2. Ελλειμμα φυσικής κατάστασης. Ο Αλκαράθ δεν είναι ο πρώτος που εντόπισε ότι η ομάδα δεν έχει το επιθυμητό για την εποχή βαθμό φυσικής κατάστασης. Επειδή αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να το αλλάξει, έχει ζητήσει να γίνει νέος εργομετρικός έλεγχος στη διακοπή, ώστε να εξειδικεύσει τη δουλειά.

3. Η διάταξη. Ο Αλκαράθ εγκατέλειψε αμέσως το 4-2-3-1 των προκατόχων του και δουλεύει ένα 4-4-2. Σκοπός του, όπως λέει, είναι να απλοποιήσει το παιχνίδι της ομάδας και να το μεταφέρει από τον άξονα στα άκρα. «Δεν θέλω περιττό κουβάλημα μπάλας, αλλά την μπάλα από τα μπακ στους επιθετικούς χαφ», λέει καθημερινά.

4. Το ρόστερ. Ο Ανδαλουσιανός θεωρεί το ρόστερ που αριθμεί 30 ποδοσφαιριστές υπεράριθμο. Ζήτησε μάξιμουμ 25-26 παίκτες, με δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια να γίνουν 2-3 κινήσεις ενίσχυσης τον Ιανουάριο. Για αυτό και ο μήνας που ακολουθεί θα είναι για τον Ισπανό και διάστημα αξιολόγησης του ρόστερ.

5. Κλίμα στα αποδυτήρια. Ο Ισπανός διαπίστωσε ότι η κακή αγωνιστική εικόνα, που έχει την ομάδα στην τελευταία θέση, σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα έχουν επηρεάσει τα αποδυτήρια. Για αυτό ζήτησε από όλους να προτάξουν το «εμείς» από το «εγώ», γιατί μόνο έτσι θα σωθεί η χρονιά.
Πηγη  sday.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes