17/12/12

Τσέλσι η χειρότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης ..



 Η μοναδική κάτοχος Τσάμπιονς Λιγκ που αποκλείστηκε από τους ομίλους, η Τσέλσι, έγινε η τρίτη ομάδα που δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ούτε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων. Θυμηθείτε πότε είχαν κάνει κάτι αντίστοιχο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα 

Η πρώτη ομάδα που απέτυχε παταγωδώς να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης έγινε η Τσέλσι.
Οι "μπλε" λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ έμειναν εκτός της επόμενης διοργάνωσης από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ηττήθηκαν στο ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και έχασαν στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συλλόγων.
Για πρώτη φορά στην ιστορία ο κάτοχος του Champions League, έμεινε εκτός συνέχειας από τους ομίλους ενώ η Τσέλσι έγινε μόλις η τρίτη ομάδα που ως κάτοχος δεν κατάφερε να πάρει ούτε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ούτε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων (ή Διηπειρωτικό).

Οι άλλες δύο ομάδες που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Οι Μαδριλένοι το 2000 είχαν ηττηθεί από τις Γαλατασαράι και Μπόκα Τζούνιορς και μάλιστα έχοντας χάσει και τα δύο παιχνίδια με το ίδιο σκορ.

Από την άλλη, οι Καταλανοί είχαν χάσει από Σεβίγια και Ιντερνασιονάλ, με τους Βραζιλιάνους να είναι οι τελευταίοι που είχαν στερήσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων από ευρωπαϊκή ομάδα πριν την Κορίνθιανς. Να σημειωθεί πως ξεχωριστή είναι η περίπτωση της Μαρσέιγ, τη θέση της οποίας είχε πάρει η Μίλαν και στις δύο διοργανώσεις το 1993.

Τέλος, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι και οι κάτοχοι του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, οι οποίοι δεν πήραν ούτε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ούτε το Διηπειρωτικό. Πρόκειται για τη Νότιγχαμ Φόρεστ (1980), το Αμβούργο (1983), τη Λίβερπουλ (1984) και την Αϊντχόφεν (1988).

Πηγη http://tvxs.gr/news

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes