17/12/12

Απορρίφθηκε το αίτημα Στουρνάρα για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ ...


Η ΔΕΗ δεν θα μπορεί προσωρινά να εισπράττει μαζί με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος το τέλος ακινήτων, έκρινε σήμερα ο Άρειος Πάγκος. Η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου την Τρίτη.

 
Ειδικότερα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε σήμερα το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Την Τρίτη θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία ζητεί την προσωρινή αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σημειώνεται πως το δημόσιο, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών,είχε ζητήσει κατ’ αρχήν την αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από τον Άρειο Πάγο επί της αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην αίτηση αναστολής, η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης«θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα έννομα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου», αφού «θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το υπόλοιπο ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012, παρά το ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος του επιβάλλουν».
Πηγη http://tvxs.gr/news

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes