7/7/12

Εθνική Νέων: Πρώτη νίκη και πρόκριση ............





Η Εθνική Νέων συνέτριψε με 4-1 την διοργανώτρια Εσθονία στο Euro U-19 και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2013, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα παίξει τα... ρέστα της για την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

  Η γαλανόλευκη πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση επικρατώντας με το εμφατικό 4-1 επί της Εσθονίας. Ετσι, η Ελλάδα έφτασε τους 3 βαθμούς και για την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου όπου αντιμετωπίζει την Πορτογαλία. Με νίκη η πρόκριση είναι δεδομένη, ενώ με ισοπαλία θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων που έχουν οι δύο ομάδες στα παιχνίδια τους.
Στα του αγώνα τώρα, στο 30' ύστερα από σέντρα του Μαυρία, ο Κουρμπέλης με πλασέ την έστειλε στο δοκάρι. Το σκορ άνοιξε στο 44', όταν ο Μαυρίας έκανε ωραίο τακουνάκι στον Σταφυλλίδη ο οποίος με ωραία σέντρα βρήκε τον Κατίδη που με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Το 2-0 έγινε 55', όταν ο Λυκογιάννης  με ωραία σέντρα βρήκε τον Φουρλάνο, ο οποίος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική μας.
Στο 85' ο Διαμαντάκος βρέθηκε απέναντι στην αντίπαλη εστία και με ωραίο πλασέ, διαμόρφωσε το 3-0. Οι γηπεδούχοι, το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 3-1 στις καθυστερήσεις με τέρμα του Λεγκέν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Ελλάδα αντέδρασε και με τον Διαμαντάκο στο 93' διαμόρφωσε το τελικό 4-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας μας.

Εσθονία: Γκούρνικ, Κούκεμπαλ, Ίνγκερμαν, Μετς, Πικ, Κλέμερ (62' Μέτσα), Άνιερ, Ράουντσεπ, Λέπιστου (53' Ράτελ), Λούιγκεντ, Κάσε (46' Γκαβρίλοφ).

Ελλάδα: Καπίνο, Μαρινάκης (46' Λυκογιάννης), Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας (61' Ρουγκαλάς), Μαυρίας, Φουρλάνος (69' Μπακασέτας), Διαμαντάκος, Κατίδης, Γιαννιώτας, Κουρμπέλης.
Πηγη sport.gr 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes