27/6/12

Πικέ-Ράμος: Για τους φίλους που έφυγαν νωρίς ....


Πικέ-Ράμος: Για τους φίλους που έφυγαν νωρίς


ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Πικέ-Ράμος: Για τους φίλους που έφυγαν νωρίς




Ο Ζεράρ Πικέ και ο Σέρχιο Ράμος ουκ ολίγες φορές κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια τόσο στο γήπεδο όσο και στον αγωνιστικό χώρο υπερασπιζόμενοι ο ένας την Μπαρτσελόνα κι ο άλλος τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα, όμως,
έχουν αρχίσει και γνωρίζονται καλύτερα. Καθημερινώς υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ τους και παιχνίδι με το παιχνίδι συνεννοούνται καλύτερα ως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ισπανίας.

Ο συγχρονισμός τους βελτιώνεται. Για αμφότερους το παιχνίδι με την Πορτογαλία έχει ιδιαίτερη σημασία. Οχι μόνο γιατί δίνει τη δυνατότητα να βρεθούν σ' έναν τελικό ακόμη στην -έως τώρα- σύντομη αλλά πλούσια καριέρα τους. Ο Σέρχιο Ράμος και ο Ζεράρ Πικέ θέλουν να έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν τους φίλους τους που χάθηκαν νωρίς σηκώνοντας την κούπα στο Κίεβο.

Ο Σεβιγιάνος αμυντικός από τη μέρα που άφησε την τελευταία πνοή του ο Αντόνιο Πουέρτα, συμπαίκτης του στην ακαδημία και την πρώτη ομάδα της Σεβίλλης, πήρε το νούμερο 15. Στους νικηφόρους τελικούς της «Λα Ρόχα» στο Euro 2008 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 τον θυμήθηκε. Λένε πως στα νοκ άουτ παιχνίδια φορά ένα μπλουζάκι με τη φωτογραφία του Πουέρτα. Αν σκοράρει, ξέρει πώς θα το πανηγυρίσει, όπως ακριβώς έκανε ο Ινιέστα με τον Ντάνι Χάρκε στη Νότια Αφρική αφού πέτυχε το γκολ της νίκης επί της Ολλανδίας στον τελικό.

«Πόσο άδικη είναι η ζωή για μια ακόμη φορά. Μόλις έμαθα για τον θάνατο του Μίκι Ροκέ. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου κι όσοι σε αγαπούν δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ» έγραψε ο Σέρχιο Ράμος στο Τwitter του την περασμένη Κυριακή όταν ο 24χρονος ποδοσφαιριστής της Μπέτις άφησε την τελευταία πνοή του χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ενας από αυτούς που τον αγαπούν και δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ είναι ο Ζεράρ Πικέ. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος βρισκόταν στην ακαδημία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ροκέ σ' εκείνη της Λίβερπουλ.

Το σπίτι του ήταν πάντοτε ανοιχτό για το φίλο του από τη Λέιδα. Μάλιστα, ο Πικέ μαζί με τον συμπαίκτη του Κάρλες Πουγιόλ και τη βοήθεια του πρώην προπονητή τους Πεπ Γκουαρδιόλα κίνησαν τα νήματα προκειμένου ο Ροκέ να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία στην κλινική που εργάζεται ο αδερφός του Βίκτορ Βαλδές, Ρικάρ, ενώ πάντοτε είχε και τη στήριξη του πρώην συμπαίκτη του στην ακαδημία της Λέιδα, Σέρχιο Μπουσκέτς.

Στο τεχνικό τιμ της Ισπανίας αναφέρουν πως οι Πικέ και Ράμος εξαιτίας της απουσίας του Πουγιόλ έχουν μοιραστεί τις ηγετικές ευθύνες του αρχηγού της Μπαρτσελόνα. Οι καταστάσεις της ζωής, ωστόσο, είναι αυτές που τους κάνουν να ωριμάσουν περισσότερο και ταχύτερα κι αυτό αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Στοπ στον «κύριο Αγχος»
Προκειμένου Πικέ και Σέρχιο Ράμος να αφιερώσουν τον τίτλο στους αδικοχαμένους φίλους τους πρέπει να σταματήσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο. «Ο Πικέ τα έχει πάει εξαιρετικά ενάντια στον Ρονάλντο τόσο με την Μπαρτσελόνα όσο και με την εθνική ομάδα» υποστήριξε ο Ικερ Κασίγιας. Πράγματι, ο ψηλόσωμος αμυντικός σε 15 ματς με αντίπαλο τον «CR7» έχει δει την εστία της ομάδας του να παραβιάζεται μονάχα πέντε φορές. Του έχει πάρει τα μέτρα από τα χρόνια τους στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο αρχηγός της «λα ρόχα» ίσως να μην έχει να δώσει ιδιαίτερα μαθήματα αντιμετώπισης του τρομερού Πορτογάλου επιθετικού. Κάτι, πάντως, που απλόχερα οι Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Αλμπιόλ και Τσάμπι Αλόνσο κάνουν με τους υπόλοιπους. Μάλιστα, είναι αλήθεια πως οι μαδριδίστας της εθνικής Ισπανίας δεν έχουν τον Ρονάλντο για αγαπημένο τους, αν και αποδέχονται το μοναδικό ταλέντο του. Γι' αυτό και τον αποκαλούν ο «κύριος Αγχος». Πικέ και Ράμος είναι δύο γνώριμα πρόσωπα που θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν.
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΦΥΛΙΔΗ
Πηγη sentragoal.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes