19/4/12

Στο «Σταύρος Νιάρχος» το κύπελλο του Σπύρου Λούη



Το κοινωφελές Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε ότι απέκτησε το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, κατά τα δημοπρασία που διενεργήθηκε σήμερα από τον οίκο «Κρίστις» στο Λονδίνο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε,
το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» επισημαίνει ότι το κύπελλο που απονεμήθηκε στον νικητή του Μαραθωνίου Δρόμου, στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα εκτεθεί μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού που κατασκευάζει και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ασημένιο κύπελλο, το οποίο έβγαλε σε δημοπρασία ο εγγονός του θρυλικού Ολυμπιονίκη, πωλήθηκε αντί 544.000 ευρώ, ποσό που ανεβαίνει στα 655.000 ευρώ μαζί με την προμήθεια του «Κρίστι’ς».
Τα τελευταία 2 χρόνια ο εγγονός του Σπύρου Λούη προσέφερε το Κύπελλο προς πώληση στις αρμόδιες ελληνικές αρχές έναντι 100 χιλιάδων ευρώ χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση σύμφωνα με δήλωσή του, ενώ ο δήμος Αμαρουσίου συγκέντρωσε 300 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να το αγοράσει για λογαριασμό του, αλλά ο οίκος αρνήθηκε και προχώρησε στη δημοπρασία.

ΠΗΓΗ efthimia.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes