5/8/15

Από τον Ολυμπιακό στα... αζήτητα!

Με αφορμή τη μεταγραφή του Τζαμέλ Αμπντούν στη Βέροια, το ..SDNA θυμάται ανάλογες περιπτώσεις παικτών που έφυγαν από τον Ολυμπιακό με προσδοκίες, αλλά στη συνέχεια η πορεία τους ήταν καθοδική.

Ήρθαν στον Ολυμπιακό με αρκετές φιλοδοξίες να «χτίσουν» όνομα και καριέρα, ωστόσο τα επόμενα βήματα της καριέρας του δεν πήραν ανηφορικό δρόμο. Ο Τζαμέλ Αμπντούν είναι μία από τις περιπτώσεις παικτών που φεύγοντας από τον Ολυμπιακό δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός μετά το πέρασμά του από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του στη Βέροια, σε έναν σύλλογο που βρισκόταν ομολογουμένως μακριά από τις φιλοδοξίες του πριν μερικά χρόνια. Το ίδιο, ωστόσο, έχει συμβεί με αρκετούς παίκτες που άφησαν τους «ερυθρόλευκους» τα τελευταία χρόνια και στην πορεία «χάθηκαν». Το SDNAαναλύει τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Νέρι Καστίγιο: Πολλά καντάρια μπάλας, αλλά και προβληματικός χαρακτήρας. Το 2007 στον Ολυμπιακό τρίβουν τα χέρια τους αφού φέρνει στα ταμεία του συλλόγου το ιλιγγιώδες ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ υπογράφοντας στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Χρήματα πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων από τον ουκρανικό σύλλογο. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Άρη, παίζει στο Μεξικό σε Πατσούκα και Λεόν, πηγαίνει για λίγο Ισπανία, στη Ράγιο Βαγιεκάνο, και σήμερα βρίσκεται χωρίς ομάδα.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός έφυγε πέρυσι το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, υπογράφοντας στην τουρκική Τραμπζονσπόρ. Ωστόσο, η παρουσία του στην Τουρκία κράτησε πολύ λίγο, καταλήγοντας στην Κίνα και στη Σαγκάη Σενούα.

Ντουντού: Ήταν μία από τις δυνατές μεταγραφές του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2008 ερχόμενος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον Πειραιά κάθεται τρία χρόνια και σε ηλικία 28 ετών αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του τη Βραζιλία. Κάπου εκεί η ποδοσφαιρική του καριέρα αρχίζει να «σβήνει» Μετά από ένα πέρασμα σε ΟΦΗ και Μακάμπι Νετάνια επιστρέφει πρόσφατα και πάλι στη Βραζιλία φορώντας τη φανέλα της Φορταλέζα.



Ντιόγο: Υπέγραψε στον Ολυμπιακό από την Πορτουγκέζα ως ο ανερχόμενος μεγάλος γκολτζής των «ερυθρολεύκων» που θα μπορούσε να φέρει στο Λιμάνι πολλά χρήματα. Αντ' αυτού απογοήτευσε όσους πίστεψαν στο ταλέντο του. Σήμερα σε ηλικία 28 ετών, τη στιγμή που άλλοι συμπατριώτες του κάνουν κορυφαία καριέρα στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αυτός παίζει μπάλα στην Ταϊλάνδη και στην Μπούριραμ Γιουνάιτεντ.

Φερνάντο Μπελούτσι: Ο Αργεντινός «μαέστρος» έπιασε Λιμάνι το καλοκαίρι του 2007 από τη Ρίβερ Πλέιτ και στον Ολυμπιακό έκανε γνωστό το όνομά του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το άλμα είναι αναπόφευκτο και η Πόρτο δύο χρόνια αργότερα τον κάνει δικό της τοποθετώντας του μάλιστα ρήτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξέλιξη όμως, πολύ μακριά από τη ρήτρα που του τοποθετήθηκε. Μπούρσασπορ και σήμερα Κρουζ Αζούλ δεν δικαιολογούν τα πρώτα του αξιόλογα βήματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Γιάννης Φετφατζίδης: Ο «Φέφτα» το καλοκαίρι του 2013 παίρνει μία μεταγραφή 4 εκατομμυρίων ευρώ για την Τζένοα, η οποία είχε εκτιμήσει τις τεχνικές του αρετές. Στη Serie A, όμως, τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για τον ίδιο, η καθιέρωση δεν ήρθε ποτέ και πριν από μερικές μέρες, έπειτα από δύο χρόνια, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός υπέγραψε στη Σαουδική Αραβία και στην Αλ-Αχλί.

Μοϊσές Ουρτάδο: Ο Ισπανός μέσος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε από την Εσπανιόλ το καλοκαίρι του 2010. Το κεφάλαιό του στους «ερυθρόλευκους» όμως διήρκεσε μόλις ένα χρόνο. Επέστρεψε στην Ισπανία και στη Γρανάδα, ενώ μετά υπέγραψε στη Χιρόνα της Segunda Division.

Άλμπερτ Ριέρα: Το καλοκαίρι του 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει τη μεγάλη μεταγραφή πληρώνοντας 6 εκατομμύρια ευρώ στη Λίβερπουλ και φέρνει στο Λιμάνι τον Αλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός όμως παρουσιάζεται πολύ κατώτερος των προσδοκιών. Η μεταγραφή του στη Γαλατασαράι τον κρατάει σε καλό επίπεδο, ωστόσο στην πορεία... εξαφανίζεται. Τελευταία έβγαζε το... ψωμί του στη Μαγιόρκα.

Κριστιάν Νέμεθ: Ο Ούγγρος επιθετικός αποτελούσε ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Λίβερπουλ. Πολλοί μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Η παραμονή του στους «ερυθρόλευκους» κράτησε δύο χρόνια (2010-2012) και η πορεία στη συνέχεια ήταν πολύ μακριά σε σχέση με ό,τι οι περισσότεροι πίστευαν για τον ίδιο. Τελευταία έπαιξε για δύο σεζόν στην ολλανδική Ρόντα ενώ πρόσφατα έφυγε για τις ΗΠΑ και την Κάνσας Σίτι.



Γιάννης Παπαδόπουλος: 
Αποκτήθηκε σαν «αστεράκι» από τον Ηρακλή, ωστόσο ο Έλληνας μέσος δεν ξεδίπλωσε ποτέ το ταλέντο του. Έφυγε από το Λιμάνι και αφού περιπλανήθηκε σε Δυναμό Δρέσδης και Κρακοβία κατέληξε στο Ισραήλ. Πρόσφατα υπέγραψε στη Χάποελ Κφαρ Σάμπα, τη νεοφώτιστη στην πρώτη κατηγορία της χώρας.

Ζαουάντ Ζαϊρί: Ο Μαροκινός εξτρέμ ήξερε πολύ μπάλα και η μεταγραφή του από τον Αστέρα Τρίπολης στον Ολυμπιακό το 2009 δεν ήταν τυχαία. Μετά τους «ερυθρόλευκους» όμως, η πορεία του πήρε την... κάτω βόλτα για να παίζει σήμερα σε ηλικία 33 ετών στα ερασιτεχνικά της Γαλλίας στην Μοντς ντ'Ορ Αζεργκές.

Ματ Ντέρμπισαϊρ: Ο Άγγλος άφησε καλές εντυπώσεις στον Ολυμπιακό και ήλπιζε πως η επιστροφή του στο Νησί θα συνδυαζόταν με μία καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την άνοδο (παίζοντας παράλληλα και ως δανεικός σε Όλνταμ και Μπλάκπουλ) για να υπογράψει πέρυσι το καλοκαίρι στη Ρόδεραμ.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes