25/7/15

Ρεάλ-Μάντσεστερ: Ο... ψυχρός πόλεμος δύο γιγάντων ...

Ντέιβιντ Μπέκαμ και Κριστιάνο Ρονάλντο,  Έκαναν το ίδιο δρομολόγιο, από ..το Μάντσεστερ στη Μαδρίτη. Οι Άγγλοι έχασαν δύο παικταράδες, οι Ισπανοί γιγαντώθηκαν και τώρα ήρθε η στιγμή που οι «κόκκινοι διάβολοι» θα περάσουν στην αντεπίθεση. 

Ήταν 2 Ιουλίου 2003. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ σπρώχνονται στην αίθουσα Τύπου του «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Σε μικρή απόσταση είναι το... αντικείμενο του πόθου τους. Είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ, είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, αυτός που άφησε η Γιουνάιτεντ να φύγει για μόλις 25 εκατομμύρια ευρώ. Το σκηνικό θα επαναληφθεί έξι χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2009. Αυτή τη φορά, βέβαια, οι Άγγλοι δεν θα ξεπουλήσουν το πιο ακριβό περιουσιακό τους στοιχείο. Θα πάρουν από τους Μαδριλένους συνολικά 96 εκατομμύρια ευρώ για να τους δώσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο... ψυχρός πόλεμος έφτασε στο αποκορύφωμά του. 

Πέρυσι, ανάμεσα στους δύο βρέθηκε ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ήταν η πρώτη κίνηση για να αρχίσει να παίρνει... εκδίκηση η Μάντσεστερ. Ο Αργεντινός μετακόμισε στο «Ολντ Τράφορντ» με τους «κόκκινους διαβόλους» να δίνουν 70 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πέντε περισσότερα από όσα τους δίνει φέτος η Παρί Σεν Ζερμέν για να πάρει τον παίκτη.

Φέτος, πρωταγωνιστές είναι ο Νταβίδ Ντε Χέα και ο Σέρχιο Ράμος. Η Γιουνάιτεντ έχει το πάνω χέρι και έχει αρχίσει τα... καψώνια στη Ρεάλ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας συμφώνησε με τη «βασίλισσα», αλλά υπολόγιζαν χωρίς την Μάντσεστερ, που πέρασε στην αντεπίθεση και προσέγγισε τον Σέρχιο Ράμος. Ήταν πια θέμα τιμής! Ο Ράμος ζητούσε 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Ισπανούς και οι Άγγλοι του προσέφεραν 11! Ο Ράμος δηλώνει ξεκάθαρα στη διοίκηση της Ρεάλ πως θέλει να φύγει, αλλά θα πρέπει να φέρει και καλή πρόταση. Η Μάντσεστερ δεν έχει πρόβλημα να αφήσει τον Ντε Χέα να πάει στη Μαδρίτη, αλλά ζητά σαν αντάλλαγμα τον Ράμος και τον Κέιλορ Νάβας πακέτο! Ούτε να το ακούσει ο Φλορεντίνο Πέρεθ, που έχασε ήδη τον Ίκερ Κασίγιας. 

Ο Λουίς Φαν Χάαλ παίζει το δικό του παιχνίδι και δηλώνει δημόσια ότι ο Ντε Χέα δεν πρόκειται να φύγει, θα συνεχίσει κανονικά και, μάλιστα, «απειλεί» λέγοντας πως θα χρησιμοποιήσει κανονικά τον Ισπανό με την έναρξη της νέας σεζόν στην Premier League. Και μέσα σε όλα αυτά, άρχισαν και τα σενάρια που θέλουν την Γιουνάιτεντ να εξαντλεί φέτος το καλοκαίρι όλα περιθώρια για να κάνει το μεγάλο... μπαμ: να πετύχει την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο «Ολντ Τράφορντ». Αν κρατήσει και τον Ντε Χέα και κάνει δικό της και τον Ράμος, τότε όχι μόνο θα έχει πάρει την εκδίκησή της, αλλά θα έχει ρίξει βόμβα που θα ισοπεδώσει τη Ρεάλ! 

ΠΗΓΗ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes