12/1/15

Γιατί οι εκατομμυριούχοι επιμένουν να επενδύουν στην Ευρώπη ....

Γιατί οι εκατομμυριούχοι επιμένουν να επενδύουν στην Ευρώπη
Η Ευρώπη μπορεί να είναι ο «μεγάλος ασθενής» της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά παρά ταύτα οι εκατομμυριούχοι εξακολουθούν να την προτιμούν για τις επενδύσεις τους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από την εταιρεία Spectrem Group, η Ευρώπη αποτελεί την περιοχή που επιλέγουν οι μη Ευρωπαίοι εκατομμυριούχοι για να επενδύσουν, σε ποσοστό κατά 19%. Ακολουθεί η Κίνα με ποσοστό 15%, ο Καναδάς με 12% και η Βρετανία με 9%. Βραζιλία, Αυστραλία, Ιαπωνία και Ινδία κατατάσσονται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 8%.
Πρόκειται για μία εκ βάθρων αλλαγή σε σύγκριση με το 2011, όταν η Κίνα ήταν ο υπ' αριθμόν ένα επενδυτικός προορισμός με ποσοστό 21%, ακολουθούμενη από τη Βραζιλία με 20%, ενώ η Γηραιά Ήπειρος λάμβανε μόλις 12%.
Όπως υποστηρίζει ο George Walper, πρόεδρος της Spectrem Group, οι βασικές αιτίες για τη στροφή προς την Ευρώπη έγκειται στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της περιοχής είναι περισσότερο σταθερές και επεμβαίνουν λιγότερο στην οικονομία, σε σύγκριση με τις κυβερνήσεις άλλων περιοχών, όπως για παράδειγμα αυτές της Κίνας, της Βραζιλίας αλλά και άλλων αναδυόμενων οικονομιών.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes