17/10/14

Το Μαρόκο αποσύρθηκε από το Copa Africa λόγω Έμπολα ...

Φωτογραφία για Το Μαρόκο αποσύρθηκε από το Copa Africa λόγω Έμπολα
Το Μαρόκο απέσυρε τα δικαιώματά του για τη διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, λόγω της εξάπλωσης του ιού Έμπολα στη "μαύρη ήπειρο". 

Η Κυβέρνηση του Μαρόκο πήρε την κατάσταση στα χέρια της και για λογαριασμό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας έστειλε τρεις επιλογές στην διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Είτε να τους επιτρέψει να διοργανώσουν το Κόπα Άφρικα 2016, είτε να αναβάλλουν τη διοργάνωση του 2015 για το 2016, είτε θα αποσύρουν τελείως τα δικαιώματα της χώρας από τη διοργάνωση του 2015. Τελικά, η αφρικανική ομοσπονδία δεν απάντησε κι έτσι η κυβέρνηση της Αφρικής ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν θα διοργανώσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2015. Μετά από αυτή την απόφαση η εθνική ομάδα του Μαρόκο κινδυνεύει σοβαρά να αποβληθεί από την ερχόμενη διοργάνωση. 
Πλέον η πιθανότερη διοργανώτρια μοιάζει να είναι η Νότια Αφρική που έχει επιλεγεί για να διοργανώσει το Κόπα Άφρικα του 2017. Παράλληλα, η Αίγυπτος, αλλά και το Σουδάν έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αναλάβουν τη διοργάνωση. Η απόφαση της CAF αναμένεται σύντομα μιας και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου 2015.
ΠΗΓΗ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes