5/7/14

«Αντίο» από τον γηραιότερο παίκτη του Μουντιάλ...

«Αντίο» από τον γηραιότερο παίκτη του Μουντιάλ
Τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ή μάλλον τα…
γάντια του αποφάσισε να κρεμάσει ο Φαρίντ Μοντραγκόν και είπε να το κάνει με εμφατικό τρόπο σπάζοντας ένα ρεκόρ. Του γηραιότερου ποδοσφαιριστή που πάτησε σε μουντιαλικό χορτάρι.

Ο Κολομβιανός τερματοφύλακας πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Νταβίντ Οσπίνα, βασικού γκολκίπερ των «καφετέρος», στο παιχνίδι με την Ιαπωνία. Η είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο σε ηλικία 43 ετών τον έχρισε ως τον πιο… υπερήλικα της διοργάνωσης, αφαιρώντας το ρεκόρ από τον Καμερουνέζο Ροζέ Μιλά.

Το τέλος της Κολομβίας από το Μουντιάλ σηματοδότησε ταυτόχρονα και το ποδοσφαιρικό τέλος του λατινοαμερικάνου πορτιέρο, ο οποίος μετά τον αποκλεισμό από την οικοδέσποινα  Βραζιλία αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από την κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή γήπεδο με το γήπεδο της Φορταλέσα να αποδεικνύεται το «κύκνειο άσμα» του.

Πριν την έναρξη του Μουντιάλ ο Μοντραγκόν είχε αρχικά αποσυρθεί από την Ντεπορτίβο Κάλι, ομάδα της χώρας του που έμελλε να είναι και η τελευταία της καριέρας του.


«Αυτό είναι το τελευταίο μου γήπεδο σαν ποδοσφαιριστής. Ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το ποδόσφαιρο. Είμαι υπερήφανος που αποτέλεσα μέλος αυτής της ομάδας».

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes