6/7/14

Οταν το 1977 ο Φάντροκ έκανε το ίδιο κόλπο με τον Φάν Χάαλ και ο Νίκος Χρηστίδης είχε το ρόλο του Κρουλ (video)...

Οταν το 1977 ο Φάντροκ έκανε το ίδιο κόλπο με τον Φάν Χάαλ και ο Νίκος Χρηστίδης είχε το ρόλο του Κρουλ (video)
Η κίνηση του Λουίς φαν Χάαλ να αλλάξει τον..
βασικό του τερματοφύλακα, τον Σίλεσεν, και να ρίξει στο ματς τον Κρουλ για την διαδικασία των πέναλτι στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Κόστα Ρίκα για τους «8» του Μουντιάλ ξύπνησε μνήμες, ιδιαίτερα στους Αεκτζήδες και σίγουρα στο Νίκο Χρηστίδη.

Τότε την κίνηση είχε κάνει ένας από τους αναμορφωτές του ολλανδικού ποδοσφαίρου, ο Φράντισεκ Φάντροκ. Ο Τσέχος, πολιτογραφημένος Ολλανδός, ήταν αυτός που δημιούργησε τη μεγάλη Ολλανδία του 1974 που έβγαλε μάτια στο Παγκόσμιο Κύπελλο και διατέλεσε και προπονητής της ΑΕΚ.

Τη σεζόν 1976-77 η Ενωση παίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΚΠΡ. Χάνει το πρώτο ματς 3-0, νικάει με 3-0 και το ματς πάει στην παράταση και στα πέναλτι.

Λίγο πριν τα πέναλτι ο Φάντροκ κάνει αλλαγή και στη θέση του Λάκη Στεργιούδα βάζει τον Νίκο Χρηστίδη, κρύο, έχοντας δει στις προπονήσεις πόσο καλός είναι στις εκτελέσεις.

Ο Χρηστίδης τον δικαίωσε πανηγυρικά. Έπιασε δύο πέναλτι και η ΑΕΚ πήγε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA όπου έπαιξε με την Γιουβέντους, από την οποία και αποκλείστηκε.



 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes