9/5/14

Βρέθηκε ο χαμένος αδελφός του Ήλιου!

 Βρέθηκε ο χαμένος αδελφός του Ήλιου!

Γεννήθηκε από το ίδιο... αστρικό υλικό όπως και το δικό μας αστέρι...

Ο από καιρό χαμένος αδελφός του Ήλιου μας, βρέθηκε! Τα δυο αδέλφια που είχαν χωριστεί στη... γέννα. Όπως ανακάλυψαν οι αστρονόμοι, το αστέρι HD 162826, σε απόσταση 110 ετών φωτός, που βρίσκεται στον αστερισμό του Ηρακλή, γεννήθηκε, όπως και το δικό μας άστρο, από το ίδιο νέφος αερίων και κοσμικής σκόνης, δηλαδή από το ίδιο αστρικό γενετικό υλικό.
Το άστρο που προήλθε από την ίδια... μήτρα με τον Ήλιο μας, είναι λίγο μεγαλύτερο με μάζα 15% περισσότερη από αυτή του Ήλιου.
Το αστέρι δεν είναι ορατό με γυμνά μάτια, αλλά μπορεί να παρατηρηθεί εύκολα με ένα ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, αρκετά κοντά στο λαμπρό άστρο Βέγας.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σταδιακά θα καταφέρουν να βρουν και άλλα άστρα από την οικογένεια του Ήλιου - κάτι όχι εύκολο, αλλά το οποίο θα βοηθήσει να κατανοηθεί καλύτερα πώς και πού σχηματίστηκε ο Ήλιος μας και πώς το ηλιακό μας σύστημα έγινε φιλόξενο για τη ζωή.
"Θέλουμε να μάθουμε πού γεννηθήκαμε. Αν καταφέρουμε να εντοπίσουμε σε ποιό μέρος του γαλαξία μας δημιουργήθηκε ο Ήλιος, θα καταλάβουμε καλύτερα το πρώιμο ηλιακό μας σύστημα και γιατί εμείς σήμερα βρισκόμαστε εδώ", δήλωσε ο Ιβάν Ραμίρεζ, επικεφαλής της έρευνας.
Επίσης, σύμφωνα με τον αμερικανό αστρονόμο, υπάρχει "μία μικρή, αλλά όχι μηδαμινή" πιθανότητα τα άλλα άστρα που είναι "συγγενείς" του Ήλιου, να διαθέτουν και αυτά πλανήτες κατάλληλους για την ανάπτυξη ζωής. 
Η ανακάλυψη θα παρουσιαστεί στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal".

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes