Xυμοί φρούτων και μέσα τους κρυμμένα πολύτιμα συστατικά
επιβεβαιώσει. Ας τα γνωρίσουμε σιγά-σιγά κατά ομάδες:
Χυμός μήλου: για την καρδιά μας, για το συκώτι, για να ρυθμίζει τν οξύτητα του στομάχου και να βοηθά στην χώνεψη των πρωτεϊνών των τροφών. Για να μεγιστοποιεί την αντοχή μας στις μολύνσεις, για να επιταχύνει την ανάρρωση, να κρατά μακρυά μας τον πυρετό, την γρίπη, την ιγμορίτιδα, τον βήχα, την ατονία. Για την ουρική αρθρίτιδα, για την κατακράτηση των υγρών του οργανισμού, ακόμη και για την υγεία του δέρματός μας.
Χυμός ροδιού: η πιο ισχυρή μας ασπίδα, για όλο μας τον οργανισμό, για τν αύξηση της αιματικής παραγωγής, για τον πυρετό, για τον μεταβολισμό της LDL-χοληστερόλης, για τα αγγεία μας, για την καρδιά μας, ακόμα και για την πρωινή ναυτία των εγκύων. Πολύτιμο για τα παιδιά.
Χυμός πορτοκαλιού: για να μην μας επισκεφτούν αρθρίτιδες, για να μην αποκτήσουμε αναιμία, για να απομακρύνουμε την αναιμία, για να δυναμώσουμε και να προστατεύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Γιατί κάθε μέρα έρχονται στο φως έρευνες που υποστηρίζουν ότι μειώνει την πίεση και την χοληστερίνη, ότι βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, και ότι προστατεύει από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια .
Χυμός λεμονιού: για το ανοσοποιητικό μας, για να καταπολεμήσουμε κρυολογήματα, γρίπη, πυρετούς και λοιμώξεις. Είναι άψογο διουρητικό, καθυστερεί την γήρανση, καταπολεμά και προλαμβάνει τον καρκίνο.
Χυμός ντομάτας: για τα τριχοειδή αγγεία, για την παχυσαρκία, για την υγεία του δέρματος μας, για την βελτίωση της απορρόφησης του σιδήρου. Γιατί καθυστερεί την γήρανση.
Χυμός ανανά: για την δυσπεψία, για τις εντερικές διαταραχές, για τις διουρητικές του ιδιότητες. Για την προστασία της καρδιάς και του κυκλοφοριακού συστήματος και για την διατήρηση του ιδανικού μας βάρους.
Χυμός γκρέιπ-φρουτ: για την μείωση του λίπους και της χοληστερίνης, για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, για την καταπολέμηση της ουλίτιδας, για την τόνωση και αναζωογόνηση του οργανισμού, για το στρες και την νευρική εξάντληση. Για την κυτταρίτιδα, για να απαλλαγούμε από την παχυσαρκία, για την μείωση της ινσουλίνης στο αίμα, για να βοηθήσει στην θεραπεία του έλκους του στομαχιού. Για την προστασία των κυττάρων μας και του DNA από τις ελεύθερες ρίζες.