29/11/13

Ο ΠΑΟΚ (και) στην αήττητη 11άδα του Γιουρόπα Λιγκ...

Πέρα από το ρεκόρ του αήττητου σερί εκτός έδρας στην ιστορία του Γιουρόπα Λιγκ...
(τελευταία ήττα από τηβιγιαρεάλ με 1-0 τον Οκτώβριο του 2010!) ο ΠΑΟΚ ήδη διακρίνεται και στο αήττητο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Είναι στην 11άδα των αήττητων από τις 48 ομάδες της διοργάνωσης στη φάση των Ομίλων.
Ο ΠΑΟΚ είχε ήδη γράψει ιστορία από τον αγώνα με την Αλκμάαρ στην Ολλανδία στις 3 Οκτωβρίου 2013. Εκεί … θρυμμάτισε το ρεκόρ συνεχόμενων εκτός έδρας αγώνων στο Γιουρόπα Λιγκ χωρίς ήττα! Το επέκτεινε με τηΜακάμπι στη Χάιφα. Και το συνέχισε με την Σαχτιόρ στην Αστάνα ακόμηπερισσότερο φτάνοντας αήττητος στους 9 συνεχείς εκτός έδρας αγώνες
Ισοφαρίζοντας στην Ολλανδία στο 93ο λεπτό για το τελικό 1-1 (σκόρερ – ποιος άλλος σε τέτοιες περιπτώσεις - ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης) είχε φτάσει τους 7 σερί αγώνες χωρίς ήττα εκτός έδρας στο Γιουρόπα Λιγκ. Με  Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο και Φενέρμπαχτσε να τον ακολουθούν. Έχοντα μοιραστεί με τον ΠΑΟΚ μέχρι τότε το ρεκόρ αήττητου με 6 συνεχείς εκτός έδρας αγώνες. Στο Ισραήλ ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 8 ματς και στο Καζακστάν τους αήττητος στα 9!
Αναφερόμαστε πάντως, αποκλειστικά και μόνον στη φάση των Ομίλων. Η επίσημη στατιστική υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ δεν υπολογίζει τις προηγούμενες φάσεις για τα συγκεκριμένα στοιχεία. Φυσικά υπολογίζει τις επόμενες …
Το ρεκόρ του ΠΑΟΚ διαμορφώθηκε από τους παρακάτω αναφερόμενους αγώνες εκτός έδρας με :
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-1,  ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1,  Ρουμπίν Καζάν 2-2,  Σάμροκ 1-3,  Τότεναμ 1-2, Ουντινέζε 0-0, Αλκμάαρ  1-1, Μακάμπι Χάιφα 0-0, Σαχτέρ Καραγκαντί  0-2.
Επίσης, καθώς απομένει μία – η τελευταία -  αγωνιστική για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, οι αήττητες ομάδες της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι μόλις 11 σε σύνολο 48!
Σε αυτές κι ο ΠΑΟΚ, με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες βρίσκεται στην κορυφή του 12ου Ομίλου. Ισοβαθμεί με την Αλκμάαρ. Και κρατά στα χέρια του την κατάκτηση της 1ης  θέσης φιλοξενώντας την ολλανδική ομάδα στην Ελλάδα.
Σε αυτή την διακεκριμένη 11άδα είναι: Τότεναμ και η Σάλτσμπουργκ με 5 νίκες, Λουντογκόρετς, Φιορεντίνα, Τράμπζονσπορ με 4 νίκες και 1 ισοπαλία, Ρούμπιν Καζάν, Γκενκ, Λάτσιο, Αλκμάαρ με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες – όπως κι ο ΠΑΟΚ -  και Σεβίλλη, Λιόν με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes