13/9/13

Ιταλία ή ...τελικός με Σλοβενία!

Η νίκη των Σλοβένων επί των Ιταλών έκανε πραγματικά άνω-κάτω τον όμιλο και ουσιαστικά ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής σε ενδεχόμενες ισοβαθμίες.
Πλέον, για την Εθνική μας ομάδα το παιχνίδι με την διοργανώτρια Σλοβενία είναι ΤΕΛΙΚΟΣ και αυτό γιατί σε ενδεχόμενη ήττα υπάρχει σενάριο που αφήνει την παρέα του Αντρέα Τρινκιέρι εκτός, από το βράδυ του Σαββάτου, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει την τελευταία αγωνιστική και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της Φινλανδίας.
Ποιο είναι αυτό; Ήττα της Εθνικής μας ομάδας από την Σλοβενία και παράλληλα νίκη των Κροατών απέναντι στην Ιταλία. Πρόκειται για ...εφιάλτη καθώς σε αυτή την περίπτωση η Εθνική αποχαιρετά το όνειρο της πρόκρισης που ζωντάνεψε με τις δικές της ικανότητες και την τεράστια νίκη απέναντι στην Ισπανία μετά από 11 χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση.
Μιας και δεν μας έκαναν απόψε το δώρο οι Ιταλοί, τουλάχιστον ας το κάνουν το μεσημέρι του Σαββάτου (15.30 ώρα Ελλάδας), φρενάροντας τους Κροάτες. Αν υπάρχει ένα προνόμιο σε αυτή τη μάχη είναι ότι θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα πριν το τζάμπολ εναντίον της ομάδας του Μάλκοβιτς. Μπορεί οι Έλληνες διεθνείς στις δηλώσεις τους να τόνισαν ότι δεν τους ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες, αλλά αν η Κροατία νικήσει τους Ιταλούς τότε το βράδυ του Σαββάτου θα ζήσουμε το απόλυτο θρίλερ απέναντι στους διοργανωτές.  
Αν πάντως ισχύσει το απευκταίο σενάριο η Εθνική μπορεί να μείνει ζωντανή μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Θα χρειάζεται νίκη Ισπανίας την επόμενη αγωνιστική, νίκη δική της με τους Κροάτες την τελευταία και παράλληλα νίκη Ιταλίας (με Ισπανία) και νίκη Σλοβενίας (με Φινλανδία). Σε αυτή την περίπτωση περνάμε ως τέταρτοι αφήνοντας έξω τους Ισπανούς σε ισοβαθμία.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes