1/8/13

Τζέραρντ: «Γι’ αυτό διάλεξα Ολυμπιακό»..

Τζέραρντ: «Γι’ αυτό διάλεξα Ολυμπιακό»
Το τέρμα του Στίβεν Τζέραρντ τον Δεκέμβριο του 2004, ήταν αυτό που έκανε
τον Άγγλο μέσο να επιλέξει τον Ολυμπιακό για το παιχνίδι που θα γίνει προς τιμήν του στο «Άνφιλντ». 

Το 2005 η Λίβερπουλ έκανε μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ανατροπές και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Μίλαν. 

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς έφτασε ένα βήμα πριν αποκλείσει το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ από την φάση των ομίλων. Τότε ανέλαβε δράση ο Στίβεν Τζέραρντ, που με ένα πολύ όμορφο τέρμα έστειλε τους «κόκκινους» στην επόμενη φάση. 

Ο «Stevie G» μιλώντας στην «Independent» χαρακτήρισε εκείνο το τέρμα ως το αγαπημένο του, λόγος ο οποίος τον έκανε να... καλέσει τους «ερυθρόλευκους» στο «Άνφιλντ» και εξύμνησε τη συμπεριφορά των Πειραιωτών όταν έφτασε η ώρα για να κανονιστεί το φιλικό. 

«Μου φαίνεται σαν να είναι χθες. Όταν κοιτάζω πίσω στην καριέρα μου ο αγώνας απέναντι στον Ολυμπιακό είναι ένας από τους πιο σημαντικούς. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και είχαμε να ανέβουμε ένα βουνό. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυνατός και νόμιζα ότι το όνειρο είχε τελειώσει. Αν έπρεπε να διαλέξω το αγαπημένο μου τέρμα, σε συνδυασμό συναισθημάτων και κρισιμότητας, αυτό είναι το γκολ. «Ήταν ανακούφιση για μένα που είδα την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Όταν περάσαμε από τον όμιλο, πήραμε αυτομάτως την αυτοπεποίθηση για να πάμε μέχρι το τέλος» ανέφερε ο αρχηγός της Λίβερπουλ και κατέληξε

«Ήθελα το παιχνίδι να σημαίνει κάτι για την οικογένειά μου και τον κόσμο μας. Μιλήσαμε με την Μίλαν και τον Ολυμπιακό. Οι Έλληνες ήταν φανταστικοί από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δεν ζήτησαν τίποτα ως αντάλλαγμα, όμως εμείς πρόκειται να στείλουμε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν σε κάποια τοπικά φιλανθρωπικά ιδρύματα». 

Γιώργος Σιάφας 


ΠΗΓΗ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes