6/7/13

Ένα βήμα πριν το όνειρο ο Murray! (vids) ...

muzza-semis
Μετά από ένα αρκετά ανατρεπτικό 2ο ημιτελικό, ο Andy Murray κατάφερε να επιβληθεί του Jerzy Janowicz,
παίρνοντας το εισιτήριο του μεγάλου τελικού για 2η συνεχόμενη χρόνια, διεκδικώντας το μεγάλο του όνειρο, το 1ο του τρόπαιο στο Wimbledon. O Βρετανός επικράτησε του "πρωτάρη" σε ημιτελική φάση Grand Slam Janowicz, με 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 52 λεπτά αγώνα. Αντίπαλος για το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης στον μεγάλο τελικό της Κυριακής θα είναι ο Novak Djokovic που κέρδισε νωρίτερα τον Juan Martin Del Potro, σε ένα εξαιρετικό αγώνα.
Ο αγώνας ήταν αρκετά καλός με τους δυο τενίστες να παίζουν όμορφο τένις καθόλη την διάρκεια. Ο Murray ήταν αρκετά απορυθμισμένος κατά διαστήματα, ωστόσο με την βοήθεια και του κοινού που ζητωκραύγαζε προς το πρόσωπο του, κατάφερε να επικρατήσει στα κομβικότερα σημεία παίρνοντας την νίκη. Από την άλλη πλευρά ο Janowicz ήταν εξαιρετικά αγχωμένος στον αγώνα, μετατρέποντας πολλές φορές την αγωνία του σε θυμό, βγαίνοντας εκτός έλεγχου σε αρκετές περιπτώσεις.
Το 1ο σετ ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αρκετά ισορροπημένο, με τον Murray συγκριτικά να δείχνει πιο κινητικός. Ο Βρετανός πήρε μια ευκαιρία για break στο 4ο game, ωστόσο δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει. Ίδιο σκηνικό επικράτησε και στο 10ο game, με το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης να χάνει ακόμα δυο ευκαιρίες. Οι δυο τενίστες χωρίς κανένα απολύτως απρόοπτο οδηγήθηκαν στο tie break. Εκεί ο Janowicz ήταν εξαιρετικός, παίζοντας με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος στο παιχνίδι του, καταφέρνοντας να κάνει την έκπληξη κατακτώντας το 1ο σετ, με 7-6 (2), μετά από 49 λεπτά.
Στο 2ο σετ η κατάσταση είχε αλλάξει με τον Murray να παίζει πιο επιθετικό τένις, θέλοντας να φέρει το αγώνα στην ισοπαλία. Χωρίς πολλές δυσκολίες το αγαπημένο παιδί της εξέδρας στο Λονδίνο μπόρεσε να κάνει το break στο 1ο μόλις game, ξεφεύγοντας μέχρι και με 2-0. Έκτοτε αυτή η διάφορα δεν χάθηκε για τον 26χρονο, που κατάπιε και τα 4 break point του αρκετά νευρικού ο αντιπάλου του, ολοκληρώνοντας το σετ με 6-4, σε 44 λεπτά.
Ο Janowicz έδειχνε αναστατωμένος στο ξεκίνημα του 3ου σετ. Προσπάθησε να πιέσει θέλοντας να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ. Μετά από 14 λεπτά στο σετ και 2 χαμένες ευκαιρίες για break, νεαρός Πολωνός κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντίπαλο του στο 4ο game κάνοντας στην συνέχεια το 4-1. Μετέπειτα όμως ανέλαβε την σκυτάλη ο Murray. O Βρετανός σε ένα κλίμα ενθουσιασμού από τους συμπατριώτες του κατάφερε να κάνει διπλό break στο 7ο και 9ο game, γυρνώντας ανάποδα την ροή του αγώνα, κατακτώντας το σετ με ανατρεπτικό 6-4, σε 45 λεπτά.
Andy Murray - Jerzy Janowicz
Το 4ο σετ ξεκίνησε με περίπου 20 λεπτά καθυστέρηση, δηλαδή όση ώρα χρειάστηκε για να ανάψουν οι προβολείς στο κεντρικό court. O Murray παρόλα αυτά συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, ερχόμενος με κεκτημένη ταχύτητα από το 3ο σετ. Δίχως υπομονή, κατάφερε να κάνει το break στο 3ο game, παίρνοντας το προβάδισμα με 3-1. Στην συνέχεια ανέβασε και άλλο την απόδοση του θέλοντας να τελειώσει πολύ γρήγορα την αναμέτρηση. Αυτή η πίεση που ασκούσε του χάρισε ακόμα ένα break στο 9ο  και τελευταίο game, χαρίζοντας στον εαυτό του το σετ με το άνετο 6-3, σε 34 λεπτά, πανηγυρίζοντας την 2η συνεχόμενη πρόκριση του, στον μεγάλο τελικό του Wimbledon.
Ο Andy Murray είχε σημαντικό σύμμαχο για την σημερινή του νίκη το μαγικό του σερβίς, βγάζοντας 20 άσσους από τους συνολικά 49 winners, ενώ σε μόλις 15 αβίαστα λάθη που φυσικά και δεν τον επηρέασαν καθόλου. Από την άλλη πλευρά ο κατά τ'άλλα ο εξαιρετικός σέρβερ Jerzy Janowicz σημείωσε 9 άσσους σε συνολικά 43 winners, ενώ το μεγάλο πρόβλημα για τον νεαρό Πολωνό ήταν τα αβίαστα λάθη του, καθώς έκανε 43.
Αυτός θα είναι ο 7ος τελικός σε Grand Slam στη καριέρα του Murray, που διεκδικεί το 2ο Major μετά το U.S Open του 2012. Πέρσι έφτασε και πάλι στον τελικό του Wimbledon για 1η φορά στην καριέρα του χάνοντας από τον 7 φορές πρωταθλητή στο Λονδίνο Roger Federer, με 4-6, 7-5, 6-3, 6-4. Αν ο Andy καταφέρει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο την Κυριακή θα γίνει ο 1ος Βρετανός μετά από 77 χρόνια και τον Fred Perry, που θα βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.


Συνέντευξη Andy Murray μετά τον αγώνα.
Στο 1ο Grand Slam της χρόνιας στην Μελβούρνη έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό, χάνοντας από τον Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Novak Djokovic 6-7 (2), 7-6 (3), 6-3, 6-2. Στο Roland Garros δεν κατάφερε να λάβει συμμετοχή καθώς 2 εβδομάδες πριν την έναρξη του, ο Andy τραυματίστηκε στην πλάτη στον αγώνα του 2ου γύρου στο Interanzionali BNL d'Italia, κόντρα στο Marcel Granollers.
Από την άλλη πλευρά ο Jerzy Janowicz πραγματοποίησε την σπουδαιότερη πορεία μέχρι στιγμής στην καριέρα του, φτάνοντας μέχρι την 4άδα στο φετινό All England Club, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τους πρόωρους αποκλεισμούς των Rafael Nadal και Roger Federer. Ο 22χρονος Πολωνός από την Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης κάνοντας ένα αρκετά μεγάλο άλμα 6 θέσεων στην σχετική λίστα.
Ο Andy Murray στον μεγάλο τελικό θα κορταριστεί με τον αιώνιο αντίπαλο του Novak Djokovic, που επικράτησε νωρίτερα σε ένα σπουδαίο 1ο ημιτελικό του Juan Martin Del Potro με 7-5, 4-6, 7-6 (2), 6-7 (6), 6-3. Οι προϊστορία μεταξύ των δυο αθλητών έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Nole να έχει το πάνω χέρι με 11 νίκες σε συνολικά 18 αγώνες.
Το επιμέρους σκορ σε Grand Slam είναι 3-1 υπέρ του Nole, ο οποίος έχει κερδίσει και τις 3 φορές τον Βρετανό στο τελικό του Australian Open (2011, 12, 13), ενώ o Andy έχει σημείωσε την μοναδική νίκη του επί του Σέρβου στον τελικό του περασμένου U.S Open. Στο γρασίδι έχουν συναντηθεί μόλις μια φόρα, πέρσι στου Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, στις εγκαταστάσεις του Wimbledon, με τον 26χρονο Νο2 στον κόσμο, να κερδίζει με 7-5, 7-5. Επίσης οι δυο τενίστες έχουν αναμετρηθεί 8 φορές σε τελικούς διοργανώσεων, έχοντας από 4 νίκες ο καθένας.
Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 17:00GR την Κυριακή (7/7).
πηγη

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes