27/5/13

Η Κρίσταλ Πάλας στη Πρέμιερ Λιγκ (video&pics) ..

Η Κρίσταλ Πάλας είναι τελικό η τρίτη ομάδα που ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ από τη Τσάμπιονσιπ!
Οι «αετοί» νίκησαν 1-0 στον τελικό των μπαράζ τη Γουότφορντ στο «Γουέμπλεϊ» με γκολ του Κέβιν Φίλιπς με πέναλτι στην παράταση (0-0 η κανονική διάρκεια), έβαλαν στα ταμεία τους και 145εκ. λίρες, και επέστρεψαν στα «σαλόνια», μετά από οκτώ χρόνια. Μιλάμε άλλωστε για τον πιο πλούσιο τελικό. Το μεγάλο ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 81.000 θεατές, ανάμεσα στους οποίους και ο Ζοζέ Μουρίνιο.
Η Κρίσταλ Πάλας ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε... Ο Μάνουελ Αλμούνια για τη Γουότφορντ κράτησε, όμως, όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του. Πολύ καλός για τη μεγάλη νικήτρια ήταν ο Βίλφριντ Ζαχά, ο οποίος από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Έλειπε για την Κρίσταλ Πάλας και ο σκόρερ της, Μάρεϊ, ο οποίος είναι τραυματίας.
Να αναφέρουμε πως η Γουότφορντ, κατά την διάρκεια του 90λεπτου έχασε δύο παίκτες από τραυματισμούς, και ένας από αυτούς είναι ο Ματέι Βίντρα, που έλαμψε φέτος, αλλά στο ημίχρονο βγήκε...
Η Γουότφορντ, που έχει στον πάγκο της τον Τζανφράνκο Τζόλα, απώλεσε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο τέλος του, όταν ο Γουόρντ απέκρουσε σουτ του Φορεστιέρι στη γραμμή.
Έτσι, οδηγηθήκαμε στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο, ο Κέβιν Φίλιπς ήταν αυτός εκτέλεσε στο 105’ εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ζαχά από τον Κασέτι για το τελικό 1-0! Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, δεν άλλαξε κάτι και η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε έξαλλα την επιτυχία της. Έτσι, με τον Ίαν Χόλογουεϊ στον πάγκο και τον Κέβιν Φίλιπς να σκοράρει (οι δύο τους συνεργάστηκαν και πέρυσι στη Μπλάκπουλ), οι «αετοί» επέστρεψαν στη Πρέμιερ Λιγκ μετά το 2005.
Να θυμίσουμε πως η Κρίσταλ Πάλας στα ημιτελικά των μπαράζ απέκλεισε τη Μπράιτον (0-0 εντός και νίκη με 2-0 εκτός) και η Γουότφορντ την Λέστερ (ήττα με 0-1 εκτός και νίκη με 3-1 εντός με δραματικό τρόπο και την αντίπαλό της να χάνει στο 90’+7 πέναλτι, πριν επιτευχθεί το τρίτο γκολ).
Έτσι, οι τρεις ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ είναι η Κάρντιφ, η Χαλ (απευθείας) και η Κρίσταλ Πάλας.
Οι συνθέσεις:
ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γουόρντ, Γκάμπιντον, Ντελάνεϊ, Μόξεϊ, Γκάρβαν (84΄Μόριτζ), Ντικατσόι (17’ Ο’Κίφι), Γουίλιαμς (65’ Κ. Φίλιπς), Ζαχά, Γουίλμπραχαμ.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Αλμούνια, Ντόλεϊ, Έκστραντ, Κασέτι, Άνια (86’ Φορεστιέρι), Τσάλομπα (74’ Μπατόκιο), Χογκ, Πάντιλ, Ντίνι, Βίντρα (46’ λ.τ. Γέιχο), Αμπντί.

Το βιντεο ΕΔΩ




 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes