28/2/13

Κινδυνεύει με φυλάκιση ο Μπενζεμά


Προβλήματα με το νόμο αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό του με υπερβολική ταχύτητα.


Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ποδοσφαιριστής συλλαμβάνεται να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα. Ίσως, όμως, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να περάσει την πόρτα των φυλακών. Ο λόγος για τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος στις 3 Φεβρουαρίου «πιάστηκε» από κάμερα κυκλοφορίας να οδηγεί το αυτοκίνητό του, τρέχοντας πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο. 

Σύμφωνα με την Τροχαία, σε δρόμο όπου το όριο ήταν τα 100 χιλιόμετρα, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης ανέπτυξε ταχύτητα 216 χιλιομέτρων. Η κάμερα κατέγραψε τον αριθμό του αυτοκινήτου και η Τροχαία κάλεσε σε απολογία τον ποδοσφαιριστή. Μια απολογία που καθυστέρησε αρκετά, προκειμένου ο παίκτης να είναι στη διάθεση του Ζοσέ Μουρίνιο στα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το Τσάμπιονς Λιγκ και τη Μπαρτσελόνα, για το Κύπελλο Ισπανίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την ισπανική πρωτεύουσα, η ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον Γάλλο κυμαίνεται από 3 μέχρι 6 μήνες φυλάκισης. 

Υπάρχει πιθανότητα, αν ο δικαστής αναγνωρίσει κάποια ελαφρυντικά, ο Μπενζεμά να την… γλυτώσει πιο φτηνά, πληρώνοντας ένα βαρύ πρόστιμο και προσφέροντας εθελοντική εργασία για 3 περίπου μήνες. 

Το μόνο που φαίνεται σίγουρο είναι πως θα αφαιρεθεί η άδεια και το δίπλωμα του ποδοσφαιριστή, ο οποίος για τα επόμενα 4 χρόνια δεν θα μπορεί να οδηγήσει. 

Κώστας Κουκάρας 

πηγη

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes