4/12/12

UEFA: Δια βίου αποκλεισμός του Σαμούτ ...


 UEFA: Δια βίου αποκλεισμός του Σαμούτ | onsports.grΗ ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία έκρινε πως ο πρώην, πια, διεθνής της Μάλτας, Κέβιν Σαμούτ, δεν θα έχει άλλη ενασχόληση με το άθλημα.


Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή, που είχε κατηγορηθεί για στήσιμο αγώνα της εθνικής του ομάδας. Συγκεκριμένα το 4-0 της Νορβηγίας επί της Μάλτας στο Όσλο το 2007 σε παιχνίδι της προκριματικής φάσης του EURO 2008. Στον όμιλο βρισκόταν και η εθνική ομάδα μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σαμούτ είχε τιμωρηθεί με δεκαετή αποκλεισμό σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Επέμεινε στην αθωότητά του και άσκησε έφεση, αλλά η δεύτερη ποινή της UEFA αποδείχθηκε ακόμα πιο «βαριά». «Ο Μαλτέζος ποδοσφαιριστής Κέβιν Σαμούτ τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό για δραστηριότητες που παραβιάζουν το καταστατικό, τις αρχές ακεραιότητας του ποδοσφαίρου και του αθλητικού πνεύματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.
Φυσικά, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επικοινώνησε ήδη με τη FIFA, ώστε η τιμωρία να έχει παγκόσμια ισχύ. Δεν έχει καταγραφή ακόμα αντίδραση του ίδιου του ποδοσφαιριστή.
Πηγη onsports.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes