11/12/12

«Όλη μέρα να παίζαμε, γκολ δεν θα έμπαινε»


 Ήρεμος και χαλαρός, παρά την ήττα της ομάδας του από την Ουντινέζε με 2-0, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Τσίρο Φεράρα, μετά το τέλος του αγώνα που ολοκλήρωσε την 16η αγωνιστική του Καμπιονάτο.
Ο προπονητής της Σαμπντόρια τόνισε την έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση της ομάδας του, κάτι που θεωρεί φυσιολογικό όταν αγωνίζονται πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Ο Ιταλός κόουτς ζήτησε από όλους ψυχραιμία, αφού η περίοδος είναι δύσκολη και ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια. 

Μετά τη νίκη στο ντέρμπι της Γένοβας, όπου επιβλήθηκε με 3-1, η Σαμπντόρια έδειχνε να βρίσκει το δρόμο της. Ακολούθησε άλλη μια νίκη επί της Μπολόνια και μια σημαντική ισοπαλία στη Φλωρεντία, που γέμισαν με ενθουσιασμό και ελπίδα τους οπαδούς της. Η αναμέτρηση, όμως, με την Ουντινέζε, ήρθε να προβληματίσει ξανά τους ανθρώπους της «Σαμπ», αφού η ήττα με 2-0 μέσα στη Γένοβα μπορεί να θεωρηθεί «πισωγύρισμα».

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο προπονητής της ομάδας, Τσίρο Φεράρα, μιλώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού. «Μετά από μια σειρά αγώνων, όπου πήραμε σπουδαία αποτελέσματα, αυτή η ήττα θα μπορούσε να θεωρηθεί πισωγύρισμα. Αλλά η αστάθεια στην απόδοση της ομάδας είναι φυσιολογική, από τη στιγμή που αγωνίζονται πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές. Κρίμα για τους οπαδούς μας, οι οποίοι περίμεναν άλλη μια ευκαιρία για να χαρούν», είπε ο Φεράρα.

Γιατί η Σαμπντόρια δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς με την Ουντινέζε; «Ξεκινήσαμε καλά και στο πρώτο τέταρτο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Μετά, όπως συμβαίνει στη Serie A συχνά, πληρώσαμε το πρώτο λάθος που κάναμε. Μετά χάσαμε τη συνοχή μας και ήρθε το δεύτερο γκολ να μας αποκαρδιώσει. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο ψυχωμένοι και αν είχαμε σκοράρει στη φάση του πέναλτι, ίσως να καταφέρναμε να γυρίσουμε το ματς. Αλλά έχω μια αίσθηση, πως ακόμα και ολόκληρη τη μέρα να παίζαμε, η μπάλα δεν θα έμπαινε στην αντίπαλη εστία», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Σαμπντόρια.

Ποιο είναι το μέλλον της ομάδας; «Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι γιατί ακολουθούν πολύ σημαντικά παιχνίδια. Χρειάζεται ηρεμία και σωστή δουλειά. Η Σαμπντόρια είναι καλή ομάδα, απλά είμαστε ασταθείς στην απόδοσή μας. Όταν βρούμε διάρκεια στο παιχνίδι μας, θα πάμε καλύτερα», υπογράμμισε ο Τσίρο Φεράρα.

Κώστας Κουκάρας
Πηγη  sport-fm.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes