20/12/12

Τσάμπιονς Λιγκ: Οι αριθμοί της κλήρωσης των «16»


 Τσάμπιονς Λιγκ: Οι αριθμοί της κλήρωσης των «16» | onsports.grΕξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νοκ άουτ αγώνες που προέκυψαν μετά την κλήρωση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα στατιστικά για κάθε ζευγάρι.

Αναλυτικά:

Πόρτο – Μάλαγα: Αυτό θα είναι το 40ό ματς της Πόρτο εναντίον ισπανικού συλλόγου στην Ευρώπη. Έχει κερδίσει τα 12 και έχει χάσει τα 21.

Βαλένθια – Παρί Σεν Ζερμέν: Η Παρί έχει ρεκόρ νικών – ηττών 4-1 στα νοκ άουτ παιχνίδια εναντίον ισπανικών συλλόγων. Η μόνη της ήττα ήταν στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1997 από την Μπαρτσελόνα.

Γαλατάσαραϊ – Σάλκε: Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά. Η Γαλατάσαραϊ είναι χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε εντός έδρας παιχνίδια της εναντίον γερμανικών συλλόγων στην Ευρώπη.

Σέλτικ – Γιουβέντους: Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες ο γηπεδούχος σκόραρε 1-2-3-4 γκολ στη σειρά. Λέτε η Σέλτικ να βάλει πέντε;

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου: Η Μπάγερν απέκλεισε την Άρσεναλ στους «16» το 2004/05 (3-1, 0-1). Το 2000/01 στη δεύτερη φάση των ομίλων έφερε 2-2 στο Λονδίνο και νίκησε 1-0 εντός έδρας.

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπορούσια Ντόρτμουντ: Η Ντόρτμουντ απέκλεισε τη Σαχτάρ στον τρίτο προκριματικό γύρο το 2001 (2-0, 3-1).

Μίλαν – Μπαρτσελόνα: Είναι το μόνο ζευγάρι από αυτά της φάσης των «16» που υπήρξε τελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1994 η Μίλαν πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη σε τελικό στη διοργάνωση νικώντας την Μπαρτσελόνα 4-0.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η Ρεάλ προκρίθηκε τις τρεις από τις τέσσερις φορές που αντιμετώπισε τη Γιουνάιτεντ στην Ευρώπη. Η πρόκριση της Γιουνάιτεντ ήταν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1967/68.


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes