2/12/12

Το "13" του Ελέ, το αντίο και το τριφύλλι!


Ένα χρόνο πριν τέτοιες μέρες ήταν ακόμη ενεργός...ποδοσφαιριστής. Ετοιμαζόταν να υπερασπίσει στην αντίστοιχη 13η αγωνιστική της περσινής περιόδου, την εστία του Πανιωνίου, κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Νέα Σμύρνη!


Το ματς είχε οριστεί για τις 11 Δεκεμβρίου του 2011 και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, τέσσερις μήνες μετά την συμπλήρωση των 35 χρόνων του, ετοιμάστηκε να υπερασπιστεί για208η φορά την εστία ομάδας στην επαγγελματική κατηγορία.

Από τις 29 Σεπτεμβρίου του 1996 όταν είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Καυτατζόγλειο είχαν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια. Τότε με εκείνον στα γκολπόστ, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 1-0 του Ηρακλή και οΠανιώνιος αποτελούσε τον πέμπτο Ελληνικό σταθμό του, με τά τον Ολυμπιακό, την Προοδευτική (δανεικός στην Β' Εθνική), τα Γιάννινα και τον Ηρακλή.

Μοιάζει σαν να μην κύλησαν 12 μήνες από εκείνη την βραδιά στην Νέα Σμύρνη. Οι κυανέρυθροι είχαν προηγηθεί με τον Μαλτέζο  Αντρέ Σκέμπρι μόλις στο ένατο λεπτό. Κρατούσαν την πρωτοπορία έως το 62ο λεπτό όταν ισοφάρισε με πέναλτι ο Σεμπάστιαν Λέτο.  Στο 74' ήρθε η μοιραία στιγμή. Ο Κατσουράνης θα σκοράρει και η φάση εκείνη θα γράψει το τέλος. Το αντίο του Δημήτρη στα Ελληνικά γήπεδα.

Η μέση τον είχε "προδώσει". Η αντίδραση του στην φάση δεν ήταν εκείνη που θα ήθελε αν και το ρεφλέξ του ήταν άκρως εντυπωσιακό όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. 

Το πήρε απόφαση και δέκα μέρες αργότερα με μία λιτή ανακοίνωση αντάξια της ισχυρής του προσωπικότητας, ανακοίνωνε με περισσή αξιοπρέπεια το τέλος της καριέρας του.
«Ανέκαθεν θεωρούσα την επιλογή της στιγμής που θα βάλει τέλος στην καριέρα του ένας αθλητής πιο σημαντική ακόμα κι απ' την ίδια του την καριέρα.
Στα είκοσι χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας προσπάθησα να υπηρετήσω το ποδόσφαιρο με αξιοπρέπεια και με αξιοπρέπεια επιθυμώ να το αποχαιρετήσω" αυτός ήταν ο πρόλογος της ανακοίνωσης που ως επίλογο είχε την φράση:
.....ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ.....

Και να τώρα που στην 13η αγωνιστική ξανά, ένα χρόνο παρά λίγες μέρες μετά, θα βρει ξανά απέναντι του, τον Παναθηναϊκό, ως προπονητής πλέον. Χωρίς Λέτο και Κατσουράνη πάντως...

Τα τρομερά παιχνίδια της ζωής και η μεγάλη (προπονητική) καριέρα που ανοίγεται μπροστά του.


Συντάκτης :  ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΠΕΛΑ
Πηγη  pamesports.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes