4/10/12

Αποσύρεται από την Formula 1 ο Σουμάχερ


Αποσύρεται από την Formula 1 ο Σουμάχερ
Την αποχώρησή του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Γερμανός πιλότος της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ.


Την θέση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, που ανήκει στην Mercedes, θα πάρει ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον από την επόμενη χρονιά.
Ο Μίκαελ Σουμάχερ, προκειμένου να αναζητήσει άλλη ομάδα για να συνεχίσει τους αγώνες, αποφάσισε να τελειώσει την καριέρα του στην F1, που ξεκίνησε το 1991.
«Παρόλο που είμαι ακόμη ικανός να διαγωνιστώ με τους καλύτερους οδηγούς, σ' αυτό το σημείο είναι καλό να πω αντίο. Τον προηγούμενο μήνα δεν ήμουν σίγουρος αν είχα το κίνητρο και την ενέργεια που απαιτούνται για να συνεχίσω», δήλωσε χθες ο Σουμάχερ σε δημοσιογράφους στην πίστα της Σουζούκα.
«Δεν είναι στον χαρακτήρα μου να συνεχίσω αν δεν είμαι 100% σίγουρος ότι μπορώ, αλλά με την σημερινή μου απόφαση νιώθω ανακουφισμένος», συμπλήρωσε.
Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει στο ενεργητικό του 91 νίκες σε αγώνες από το 1991 έως το 2006, γεγονός που βοήθησε στην ανάκαμψη κερδών της Ferrari, όταν μπήκε στην ομάδα το 1996.
Ο Γερμανός οδηγός κέρδισε πέντε συνεχόμενους τίτλους από το 2000 έως το 2004, προτού αποσυρθεί για πρώτη φορά το 2006. Τέσσερα χρόνια μετά, το 2010 αποφάσισε να επιστρέψει στα σιρκουί με την ομάδα της Mercedes.
Ωστόσο, από την στιγμή που επέστρεψε στους αγώνες κέρδισε μόνο μία φορά κέρδισε την πρώτη θέση στο πόντιουμ, στην Βαλένθια στις αρχές της χρονιάς.
Το όνομα του Μίκαελ Σουμάχερ συνδέθηκε φήμερς για μεταγραφή του στην Sauber για το 2013, ωστόσο αποφάσισε να δώσει τέλος στην καριέρα του.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes