1/8/12

Επέστρεψε με χαμόγελα ο Παναθηναϊκός




Το πρωί της Τετάρτης (01/08) επέστρεψε στην Αθήνα η αποστολή του Παναθηναϊκού, με τους παίκτες να είναι εμφανώς ευδιάθετοι μετά τη νίκη τους με 2-0 επί της Μάδεργουελ.


Τι κι αν η επιστροφή καθυστέρησε μερικές ώρες, λόγω ενός προβλήματος με τον ανεφοδιασμό του αεροπλάνου; Ολοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν μεν νυσταγμένοι, αλλά και χαμογελαστοί στο αεροδρόμιο, Ελευθέριος Βενιζέλος.
Αλλωστε, η νίκη επί της Μάδεργουελ δεν ήταν απλά μία νίκη που έφερε τον Παναθηναϊκό αγκαλιά με την πρόκριση. Ηταν μία νίκη που σε περίπτωση που όλα πάνε καλά, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον του συλλόγου.
Ο Γιάννης Αλαφούζος τούς είχε ενημερώσει, άλλωστε και πριν από το ματς. Οι παίκτες γνώριζαν πως έπαιζαν και τη... σωτηρία της ομάδας και έκαναν καλή δουλειά. Πλεον, χωρίς άγχος θα ξεκουραστούν...

Περισσότεροι οι πολύτιμοι!

γράφει: Θοδωρής Τσούτσος

Το ματς με την Μάδεργουελ δεν είναι κριτήριο για το τι Παναθηναϊκό θα παρακολουθήσουμε φέτος. Στη Σκωτία, απέναντι σε μια αδύναμη αντίπαλο, αρκούσε ένα διαβασμένο 20λεπτο στην αρχή και μερικές κινήσεις εμπειρίας για να ξεκαθαρίσει το ζευγάρι.


Γκολ, εκτός έδρας, προβάδισμα πρόκρισης και... χαίρεται με το 2-0 προς το τέλος. Στην ουσία αυτό που έκανε ο ανέτοιμος Παναθηναϊκός (λογικό αφού ακόμα είναι αρχή της προετοιμασίας) ήταν να κάνει τα δέοντα, όσα έπρεπε και όχι όσα μπορούσε ή θα μπορεί στη διάρκεια της χρονιάς, για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Ή καλύτερα, τα χρήματα της πρόκρισης...
Οσα είδαμε, λοιπόν, δεν αρκούν για να βγάλουμε συμπεράσματα για τον Παναθηναϊκό που θα δούμε τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ως ομάδα. Σε προσωπικό επίπεδο, κάποια πράγματα τα αντιληφθήκαμε και είναι χρήσιμα.
Καταρχάς, ότι ο Καρνέζης θα είναι η πρώτη επιλογή στην εστία και πως η πορεία του θα είναι ανοδική. Βελτιωμένος, σίγουρα ακόμη πιο συγκεντρωμένος ενόψει Βραζιλίας (...μικρή μπηχτή για τον Φερνάντο Σάντος). Ο Μπουμσόνγκ θα αναλάβει ακόμη πιο ηγετικό ρόλο. Και πολύ καλά θα κάνει...
Ο Βελάσκες χρειάζεται δουλειά. Ο Σισόκο ίσως να αποτελέσει και την καλύτερη φετινή μεταγραφή του τριφυλλιού. Σίγουρα πιο θετικός δημιουργικά από τον Σιμάο, ενδεχομένως να δούμε το όνομά του και στον πίνακα με τις ασίστ, ίσως και σε εκείνον των σκόρερ του Παναθηναϊκού.
Ο Ζέκα δύσκολα θα κάνει καλύτερα πράγματα από όσα έκανε στον περσινό πρώτο γύρο (στον δεύτερο είχε πέσει εμφανώς η απόδοσή του). Θα τα κάνει, όμως, ο Βιτόλο, που θα θυμίσει τον παίκτη που ήταν στον ΠΑΟΚ. Και σίγουρα, όμως, θα κάνει πολύ καλύτερα πράγματα φέτος ο Χριστοδουλόπουλος, που πέρυσι ατύχησε με τον τραυματισμό του. Στην πραγματικότητα, είναι σαν να ήρθε μόλις τώρα στον Παναθηναϊκό, μια νέα μεταγραφή.
Επίσης, σε πείσμα ορισμένων, ο Κατσουράνης θα είναι και φέτος εξαιρετικά χρήσιμος, ο Μαυρίας σίγουρα πιο ουσιαστικός, ο Φορναρόλι έχει την κίνηση, μένει να φανεί αν θα έχει και τον τρόπο για το γκολ.
Και για το τέλος τα ακραία μπακ. Από Βύντρα και Σπυρόπουλο δεν περιμένουμε κάποια έκπληξη, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο...


Πηγη sport.gr 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes