26/6/12

Με όπλο την παράδοση πάει στη μεγάλη μάχη ....



   Οι Γερμανοί δεν έχουν ξεχάσει την ήττα και τον αποκλεισμό από τους Ιταλούς στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2006 με γκολ των Ντελ Πιέρο και Γκρόσο

 Οι Γερμανοί δεν έχουν ξεχάσει την ήττα και τον αποκλεισμό από τους Ιταλούς στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2006 με γκολ των Ντελ Πιέρο και Γκρόσο
Στην ιστορία του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα στον αγώνα Ιταλίας - Γερμανίας για το Μουντιάλ του 1970 έχει χαραχθεί στη μνήμη όλων η ηρωική μορφή του Μπεκενμπάουερ
Στην ιστορία του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα στον αγώνα Ιταλίας - Γερμανίας για το Μουντιάλ του 1970 έχει χαραχθεί στη μνήμη όλων η ηρωική μορφή του Μπεκενμπάουερ

 Με όπλο την παράδοση πάει στη μεγάλη μάχη
Ο καταρτισμός του προγράμματος της νοκ άουτ φάσης του Euro 2012 αδικεί την Ιταλία, αφού προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη Γερμανία εν όψει του μεταξύ τους μεθαυριανού ημιτελικού. «Είναι ένα πρόβλημα που η ΟΥΕΦΑ οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη για τις προσεχείς διοργανώσεις της, αφού καλούμαστε να αγωνιστούμε στον ημιτελικό έχοντας ξεκουραστεί δύο μέρες λιγότερες απ' όσες ο αντίπαλός μας», διαμαρτύρεται δικαίως ο τεχνικός των «Ατζούρι» Τσέζαρε Πραντέλι, που γι' αυτόν και μόνο τον λόγο χρίζει τη Γερμανία ως φαβορί της αναμέτρησης:

«Οι Γερμανοί είναι το φαβορί του ημιτελικού, αφού είχαν το διπλάσιο χρόνο για ν' ανακτήσουν δυνάμεις. Οι πανηγυρισμοί μας για την πρόκριση επί της Αγγλίας διήρκεσαν μόνο δέκα λεπτά. Αμέσως μετά αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για τον ημιτελικό. Θα αντιμετωπίσουμε μια νεανική αθλητική ομάδα και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις λιγοστές αδυναμίες της. Θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα ακόμα ωραίο παιχνίδι, να αγωνιστούμε ακόμα καλύτερα απ' ό,τι κατά της Αγγλίας και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε επιθετικοί και θα πάρουμε τα ρίσκα μας».

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι και ο Ιγκνάτσιο Αμπάτε έχουν πλέον στενά χρονικά περιθώρια για να συνέλθουν από τους τραυματισμούς τους και ο δεύτερος είναι απαραίτητος για τον Πραντέλι, αφού ο έτερος δεξιός μπακ Κριστιάν Μάτζο είναι τιμωρημένος. Η προϊστορία οπλίζει με αισιοδοξία και θάρρος τους «Ατζούρι», αφού ουδέποτε έχουν χάσει από τη (Δυτική) Γερμανία σε επίσημο αγώνα (3 νίκες και 4 ισοπαλίες). Κορυφαίες στιγμές τους ήταν η νίκη (3-1) στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982, αλλά και οι δύο νίκες στην παράταση σε ημιτελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων. Το 1970 το μυθικό 4-3 (1-1 στον κανονικό αγώνα) στο Μεξικό και το 2006 το 2-0 στο Ντόρτμουντ.

Αυτή η δεύτερη ήττα, μέσα στο «σπίτι» τους, από γκολ των Φάμπιο Γκρόσο και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στα τρία τελευταία λεπτά της παράτασης, παραμένει οδυνηρά χαραγμένη στη μνήμη των Γερμανών. «Είναι ευχάριστο που ξαναβρίσκουμε στον δρόμο μας την Ιταλία. Εδώ και έξι χρόνια το γερμανικό ποδόσφαιρο περίμενε να του δοθεί η ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς. Θα είναι ένας ωραίος, αμφίρροπος ημιτελικός που πιστεύω ότι είμαστε ικανοί να τον κερδίσουμε», εκτιμά ο Ολιβερ Μπίρχοφ, τεχνικός διευθυντής της εθνικής Γερμανίας και άλλοτε διεθνής φορ.

Ανάλογη είναι η άποψη και του προπονητή τερματοφυλάκων και πρώην διεθνούς γκολκίπερ Αντρέας Κέπκε: «Θέλουμε να ξαναγράψουμε την ιστορία αλλά αυτή τη φορά προς όφελός μας. Θα χρειαστούν γερά νεύρα σ' αυτόν τον ημιτελικό. Το παραμικρό λάθος μπορεί ν' αποδειχτεί μοιραίο. Κι αν κρίνω από την τολμηρή εκτέλεση πέναλτι του Πίρλο στον αγώνα με τους Αγγλους, οι Ιταλοί διαθέτουν γερά νεύρα!».

Η αρνητική προϊστορία απέναντι στους «Ατζούρι» δεν πρόκειται να επηρεάσει τη «Νατσιονάλμανσαφτ», όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο Μεσούτ Εζίλ: «Το παρελθόν δεν μας ενδιαφέρει. Κοιτάμε μόνο μπροστά, όχι πίσω. Εάν παίξουμε όπως μπορούμε, θα τους κερδίσουμε». Και ενώ οι Γερμανοί ανησυχούν για την έγκαιρη αποθεραπεία του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, που λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο έχει χάσει δύο προπονήσεις, οι Ιταλοί ετοιμάζονται για μάχη. «Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε τους Γερμανούς να υποφέρουν!», διατείνεται ο Ρικάρντο Μοντολίβο.
 Με όπλο την παράδοση πάει στη μεγάλη μάχη
ΑΛ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
 πηγη    ethnos.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes