20/6/12

Σκέψεις Σάντος και.... κίνητρα παικτών.......



Μια ημέρα πριν από την αναχώρηση της εθνικής ομάδας για το Γκντανσκ και ο Φερνάντο Σάντος μοιάζει να έχει κατασταλάξει στο αρχικό σήμα για τον αγώνα με τους Γερμανούς. Ο Πορτογάλος άλλωστε δεν αφήνει τίποτα για την ....
τελευταία στιγμή αλλά ούτε και αρέσκεται σε επιλογές ενδεκάδας που εκπλήσσουν, όπως συνήθιζε ο Ότο Ρεχάγκελ.
Για αυτόν άλλωστε το λόγο στο ματς με την Ρωσία έριξε στη «μάχη» το Μάκο. Ήξερε ότι ο Καραγκούνης λόγω καρτών είναι νοκ άουτ από τον προημιτελικό και στο μυαλό του αμέσως στριφογύρισε η λύση για τον επόμενο αγώνα. Έτσι κι αλλιώς ο τρόπος που θα παίξει η εθνική κόντρα στη Γερμανία δεν θα απέχει και πολύ από το πώς αγωνίστηκε με την Ρωσία συνολικά αλλά και μετά το 67ο λεπτό ιδιαίτερα, όταν και ο μέσος της ΑΕΚ πέρασε στη θέση του αρχηγού.

Χώροι καλά κλεισμένοι, αρμονικό τρέξιμο σε όλες τις γραμμές και πρέσινγκ από ψηλά προκειμένου να σβήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα οι διάδρομοι των Γερμανών προς την εστία του Σηφάκη. Και από εκεί και πέρα, αντεπίθεση. Με τον Σαμαρά από τα αριστερά και τον Σαλπιγγίδη από δεξιά.  Στην κορυφή θα είναι ο Γκέκας που και ξέρει τους Γερμανούς και λόγο για να τους θυμίσει ότι ακόμα είναι εδώ έχει…

Αντίθετα, τέτοια ανάγκη δεν έχουν οι Παπασταθόπουλος και Κυριάκος. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Ελλάδας απολαμβάνουν μεγάλης αναγνώρισης από το γερμανικό ποδοσφαιρικό κοινό. «Για τα δύο παιδιά υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στη Γερμανία. Ήταν από τους κορυφαίους παίκτες σε Βέρντερ και Σάλκε» μας έλεγαν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ των «πάντσερ». Αυτοί οι δύο λοιπόν έχουν το κίνητρο να αποδείξουν ότι όχι μόνο μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους Γερμανούς αλλά έχουν και την ποιότητα να τους ξεπεράσουν.

Όπως και ο Τζαβέλλας με τον Τοροσίδη, που θα καλύψουν τα άκρα της άμυνας. Ο πρώτος πέρασε αφήνοντας καλή εικόνα στη Γερμανία και δεν θα έλεγε όχι σε μια προοπτική επιστροφής. Ο δεύτερος εδώ και χρόνια είναι στο στόχαστρο κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης και μέσα από τέτοια ματς προσθέτει πόντους στην ήδη μεγάλη του αξία.

Όσο για τους δύο κόφτες που θα παίξουν μπροστά από τα στόπερ, δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Μανιάτης και Μάκος έκαναν μαζί τα ποδοσφαιρικά επαγγελματικά βήματα στον Πανιώνιο, επιβραβεύτηκαν με μεταγραφή σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ και πλέον αποτελούν δύο από τα καλύτερα, και με πολλά χρόνια μπροστά τους, αμυντικά χαφ της Ελλάδας.

Για τον τρίτο και πιο προωθημένο της παρέας των χαφ, Κώστα Κατσουράνη, μπορεί να μην υπάρχουν τα χρόνια μπροστά του, ωστόσο είναι ο μοναδικός της παρέας του 2004 που θα παίξει σε προημιτελικό Euro 8 χρόνια μετά. Αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί για να αναδείξει τα σπουδαία πράγματα που πέτυχε στην καριέρα του και φυσικά το πόσο σημαντικός παίκτης ήταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΟΛΩΝΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΛΑΣ

Πηγη contra.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes