30/6/12

Ισπανία-Ιταλία: Κάτι άλλο;



Οι φιναλίστ του κυριακάτικου τελικού του Euro 2012 είναι οι ομάδες που έχουν πανηγυρίσει τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια κύπελλα τα τελευταία χρόνια. Από το Μουντιάλ της... κουτουλιάς και το... νταμπλ των "φούριας ρόχας", το Contra.gr θυμάται τις επιτυχίες της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Δείτε videos.


 

2006: Η κουτουλιά και το colpo... Grosso

Η Ιταλία των στημένων και του Calciopolis απέναντι στη Γαλλία του Ζιντάν. Στον επεισοδιακό -ελέω της κουτουλιάς του Ζιζού στον Ματεράτσι- τελικό του Βερολίνου, η ομάδα του Μαρσέλο Λίπι κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Φάμπιο Γκρόσο ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, ενώ στον ημιτελικό απέναντι στους Γερμανούς ήταν αυτός που είχε ανοίξει το δρόμο της πρόκρισης.



2008: Μας το πήρε η Ισπανία...

Το συγκεκριμένο Euro είχε μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω της (αποτυχημένης) παρουσίας της Εθνικής, αλλά για το ποια ομάδα θα την αντικαταστήσει στον ευρωπαϊκό θρόνο. Τέσσερα χρόνια μετά το θαύμα της Πορτογαλίας, η Ισπανία ήταν η ομάδα που κατέκτησε δικαίως το ευρωπαϊκό. Πρωταγωνιστής ο Τόρες, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ απέναντι στους Γερμανούς.



2010: Η απόλυτη αναγνώριση

Με τη φόρα του Euro του 2008, η Ισπανία κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και αυτό δικαίως. Ο Ινιέστα... αντικατέστησε τον Τόρες και σκόραρε στον τελικό απέναντι στην Ολλανδία. Σημαντική σημείωση: η Εθνική Ελλάδας έδωσε το παρών σε τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση. Και συνεχίζει...


Πηγη  contra.gr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes