5/4/12

Ακλόνητη η «βασίλισσα» .......




 Ακλόνητη η «βασίλισσα»

Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η Βέροια μετά τη νέα νίκη της, ενώ την ακολουθεί ο Πανθρακικός, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην έδρα του. Ψυχρολουσία για τον 3ο της βαθμολογίας Πιερικό, που έχασε στην Κατερίνη από την Αναγ. Επανoμής! Σε τροχιά πλέι οφ μπήκε η Παναχαϊκή, μετά τη νίκη της στη Φυλή και την ήττα του Πανσερραϊκού στη Μυτιλήνη......
ΒΕΡΟΙΑ - ΑΝ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 3-0: Την τρίτη σερί νίκη της και τη 15η φετινή πέτυχε η «βασίλισσα του Βορρά» επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών με 3-0. «Εμείς αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν έναν τελικό, είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο της ανόδου», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Ντιέ, ενδεικτικό των υψηλών προσδοκιών που υπάρχουν στην ομάδα.
Η Βέροια ευτύχησε να προηγηθεί στο 19΄ με τον Ολαϊτάν, ενώ το 2-0 πέτυχε στο 38' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο εξαιρετικός χθες Κάντι.
Στη φάση του πέναλτι είδε τη 2η κίτρινη κάρτα ο Χατζόγλου, με αποτέλεσμα η Αναγέννηση Γιαννιτσών να μείνει με 10 παίκτες, κάτι που έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των γηπεδούχων.
Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 69' ο Μπαργκάν.
Η Βέροια είχε κι ένα δοκάρι στο 34΄ από το σουτ του Καλογέρη.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ 1-0: Το απόλυτο των νικών για 12ο παιχνίδι στην Κομοτηνή πέτυχε ο Πανθρακικός με την αγχώδη επικράτησή του με 1-0 επί του Φωκικού και διατηρήθηκε στο κυνήγι της Βέροιας στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ξέφυγε 3 βαθμούς από τον Πιερικό.
Οι ακρίτες είχαν την ανούσια κατοχή και μόλις μία ευκαιρία με τον Γωνιάδη στο 10', με τον Βρονταρά να αποκρούει.
Ο Φωκικός, παρότι ήταν κλεισμένος στην άμυνά του, πλησίασε στο γκολ στο 45' , όταν από εκτέλεση φάουλ του Κωστόπουλου η μπάλα βρήκε το δοκάρι.
Στο β' μέρος ο Πανθρακικός πίεσε περισσότερο και κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ στο 65', όταν ο Κοντογουλίδης σκόραρε σχεδόν προ κενής εστίας, έπειτα από γύρισμα του Μακρυδημήτρη.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-3
Πήρε... ρεβάνς για το 2006
Η επιστροφή της Παναχαϊκής στη Φυλή, στο γήπεδο στο οποίο είχε γνωρίσει την ήττα την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2005-'06 και είχε υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική, ήταν γλυκιά με τους Πατρινούς που επικρατούν 3-1 του Θρασύβουλου.
Στο 38' ο Ουρτάδο άνοιξε το σκορ και παρά την ισοφάριση του Μπεγκόνια στο 55' με εκτέλεση φάουλ, οι «κοκκινόμαυροι» πήραν εκ νέου προβάδισμα με το εκπληκτικό γκολ του Ντίνα με φάουλ (68') και «κλείδωσαν» τους τρεις βαθμούς με τον Φουρτάδο στο 84'.
Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Καλαμιώτη.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 4-0
Χατ τρικ ο Φαρινόλα
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαρινόλα και... κέφια στο δεύτερο ημίχρονο (μετά το «αναιμικό» πρώτο), η Καλλιθέα «φιλοδώρησε» με τέσσερα γκολ τον Αγροτικό Αστέρα στο «Ελ Πάσο» και παρέμεινε σε τροχιά πλέι οφ.
Το συγκρότημα του Νίκου Παντέλη πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 51', με τον Κατσίκη να αξιοποιεί το πέναλτι (που είχε κερδίσει ο Μιχαλόπουλος από τον Γιακουμή), γράφοντας το 1-0, ενώ ακολούθως την «μπαγκέτα» πήρε ο Φαρινόλα που με χατ τρικ, στο 57', στο 63' και στο 81', διαμόρφωσε το τελικό 4-0.
ΚΑΛΛΟΝΗ 1 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0
Ο Λεοζίνιο πίκρανε τους πρώην
Τον μπελά του έχει βρει ο Πανσερραϊκός από την Καλλονή, η οποία τον κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν, αυτή τη φορά στη Μυτιλήνη με 1-0.
«Δήμιος» των Σερραίων ένας πρώην ποδοσφαιριστής τους (!), ο Λεοζίνιο, που σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 41' με σουτ έξω από την περιοχή και λάθος εκτίμηση του γκολκίπερ Γουμάγια. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου «πίεσαν» για την ισοφάριση, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα με κορυφαία τους στιγμή το σουτ του Τάντιτς στο 83' που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ετσι τα «λιοντάρια» έχασαν την 6η θέση, που οδηγεί στα πλέι οφ, κατά ένα βαθμό από την Παναχαϊκή.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0 ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ. 0
Τα επτά συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη έφτασε ο Πλατανιάς... Η κρητική ομάδα ήρθε ισόπαλη 0-0 με τον Ηρακλή Ψαχνών, που συμπλήρωσε 7 ματς χωρίς να δεχτεί γκολ! Μάλιστα, οι γηπεδούχοι παραλίγο να χάσουν το χθεσινό ματς, αλλά ήταν τυχεροί, καθώς στο 59΄ σε σουτ του Λιόση η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Το ματς είχε και ένταση μετά το τέλος, όταν ο Γ. Φοιρός έκανε άσεμνη χειρονομία στην εξέδρα. Ο τεχνικός του Ηρακλή προσπάθησε να δικαιολογηθεί και τόνισε με τον δικό του τρόπο ότι τον έβριζαν συνέχεια από την εξέδρα και δεν άντεξε: «Κι έναν γάιδαρο αν τον βρίζεις, στο τέλος δεν θα αντέξει και θα σε κλωτσήσει».
ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1 ΑΝ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ 2
Η νίκη για τη σωτηρία τού έσπασε το σερί
Μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία έκανε η Αναγέννηση Επανομής με τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη της επί του φιλόδοξου Πιερικού. Αντίθετα, η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα δεν κατάφερε να συνεχίσει το αήττητο σερί των εφτά αγώνων και έχασε έδαφος στη μάχη για την απευθείας άνοδο, μετά τις νίκες της Βέροιας και του Πανθρακικού. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 3ο λεπτό, όταν ύστερα από σουτ του Ναλμπάντη η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Καρακούτση και ο Τράκις με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Ο Πιερικός κατάφερε να ισοφαρίσει ύστερα από πέντε λεπτά, με πλασέ του Πουλόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Το τελικό 1-2 διαμορφώθηκε στο 44΄, όταν ο Γκέσιος, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε από αριστερά, με προβολή νίκησε τον τερματοφύλακα του Πιερικού. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, χωρίς αποτέλεσμα.
ΛΑΡΙΣΑ 2 ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ 0
Δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και με εμφανές το άγχος των παιχτών της, η Λάρισα παρουσία 3.000 φιλάθλων της στο AEL FC Arena κέρδισε 2-0 την ομάδα... Νέων του Εθνικού Αστέρα, επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από 3,5 μήνες και απολογισμό (μέχρι πρότινος) πέντε ηττών και δύο ισοπαλιών! Οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν ούτε αλλαγή αφού, λόγω του ότι ούτε και χθες εκδόθηκαν τα δελτία των νεοαποκτηθέντων, στον πάγκο υπήρχε μόνο ο Γκίτκος. Το σκορ για τους «βυσσινί» άνοιξε μόλις στο 2' ο Ζεκίνια με πέναλτι (είχε κάνει χέρι ο Παντίδος), ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε με σουτ αριστερά μέσα από την περιοχή ο Μπλέντι. Στο 86' ο Παπαγεωργίου είχε κεφαλιά στο δοκάρι.
Ακλόνητη η «βασίλισσα»
πηγη www.ethnos.g

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes