4/3/12

ΚΡΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΗΛΙΚΙΑΣ 2.600 ΕΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!


 

 

Το αρχαίο αυτό «κόσμημα» που είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, εντοπίστηκε στο βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ ωστόσο παραμένει άγνωστο σε ποιον ανήκει!
Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Μονάδας Θαλάσσιας Αρχαιολογίας της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, διαθέτει επίχρυσα τμήματα και πολλά διακοσμητικά στοιχεία ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο σφυρηλατημένα κομμάτια του πρώιμου ελληνικού πολεμικού εξοπλισμού που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί.

Το μόνο που παραμένει μυστήριο είναι σε ποιον ανήκε αυτό το εκπληκτικό κράνος το οποίο ανασύρθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού της Χάιφας από Ολλανδικό πλοίο πριν από πέντε χρόνια.
Την απάντηση καλούνται να δώσουν τώρα οι ερευνητές.
Μια θεωρία αναφέρει ότι αυτό ανήκε σε πολεμιστή που βρισκόταν σε ένα από τα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου κατά των Περσών.
Η περίοδος κατασκευής του συμπίπτει με τους Περσικούς Πολέμους αλλά και τον Πελοποννησιακό, και εικάζεται ότι ο κάτοχος του κράνους ήταν μισθοφόρος που πολεμούσε στο πλευρό των Φαραώ.
Πιθανόν να βρισκόταν σε εμπορικό πλοίο το οποίο είχε συναλλαγές με τον παράκτιο οικισμό του Τελ Αμπου Χαουάμ, κοντά στις εκβολές του ποταμού Ναχαλ Κισόν.
Το κράνος εκτίθεται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο στη Χάιφα.
Η "ιστορική εξήγηση" των Εβραίων είναι για...τα μπάζα! Διότι ποτέ οι Έλληνες δεν πολέμησαν ως μισθοφόροι στο πλευρό των Φαραώ (!!!),ενώ μερικοί μόνο όντως εντάχθηκαν καθαρά για οικονομικούς λόγους στον περσικό στρατό.
Μήπως η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες είχαν αναπτύξει ΣΤΕΝΟΤΑΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ με την Παλαιστίνη, επομένως στα πλοία που πηγαινοέρχονταν βρίσκονταν και στρατιώτες;
Μήπως αυτό εξηγεί και την ονομασία Γαλιλαία ("Γη των Ελλήνων");;;
Είναι προφανές πως οι Εβραίοι δεν θέλουν να παραδεχτούν κάτι τέτοιο, αφού προπαγανδίζουν για την "καθαρότητα" της περιοχής από...Ιουδαίους!
Είναι επίσης αναμενόμενο, οι εγχώριοι γραικυλίσκοι να μην μπουν καν στον κόπο να απαιτήσουν ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ, δηλαδή το ελληνικό κράνος να επιστρέψει στην πατρίδα του!
Η ουσία είναι πως, σε πείσμα των εθνοπροδοτών που θέλουν να μας κάνουν να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά σε Τρόικες, Μνημόνια και τοκογλύφους, έχουμε ένα μεγάλο λόγο για να αισθανόμαστε περήφανοι: ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
Πηγή http://www.anexigita.com

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes