19/2/16

Με κλίμακα οι αποδείξεις για το αφορολόγητο....

Με κλίμακα οι αποδείξεις για το αφορολόγητο

Οι συντελεστές θα καθορίζονται με βάση το εισόδημα....

Το εισόδημα του κάθε φορολογούμενου θα καθορίζει το ποσοστό των δαπανών που πρέπει να πραγματοποιεί με πλαστικό χρήμα.
Το σχέδιο για τις αποδείξεις με κάρτες, με τις οποίες θα χτίζεται το αφορολόγητο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την καθιέρωση κλίμακας με συντελεστές που θα ξεκινούν από 15% και θα φτάνουν το 40%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ισχύει το ενιαίο 10% που θα πρέπει να καλύπτεται με αποδείξεις  για να κατοχυρωθεί η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.
Όσο πιο υψηλό είναι το εισόδημα τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσοστό που θα πρέπει να καλυφθεί με δαπάνες. Επίσης καταργείται το πλαφόν των 10.500 ευρώ στην αξία των αποδείξεων για τα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 42.000 ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου 2016 και μέχρι να ψηφιστεί η ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν χειρόγραφες αποδείξεις. Όσοι έχουν γεννηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 1950, δηλαδή για όσους είναι πάνω από 65 ετών, δεν θα ισχύσει η υποχρεωτικότητα χρήσης πλαστικού χρήματος και θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μετρητά προκειμένου να καλύψουν το ποσοστό του εισοδήματός τους για την έκπτωση φόρου.
Στις δαπάνες θα περιλαμβάνονται όλες οι αποδείξεις όπως αγορές από σούπερ μάρκετ, υποκαταστήματα, καύσιμα, λογαριασμούς από ΔΕΚΟ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, αγορές ηλεκτρονικών συσκευών, έπιπλα, δίδακτρα, ξενοδοχεία, υδραυλικοί, λογιστές, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης κ.ά
Για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζονται να κρατούν τις αποδείξεις σπίτι. Οι τράπεζες θα αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι.
Όσοι προσκομίζουν αποδείξεις λιγότερες από τις απαιτούμενες θα πληρώνουν μεγάλο πρόστιμο, που όμως ακόμα δεν έχει καθοριστεί.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes