21/7/16

Ποιος είναι ο πιο παχυντικός ξηρός καρπός;


Μπορεί να είναι γεμάτα από...
 θρεπτικά συστατικά, όπως καλά λιπαρά οξέα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όμως οι ξηροί καρποί πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή και σε μικρές ποσότητες γιατί είναι μικρές θερμιδικές "βόμβες”.
Καρύδια 
689 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Είναι φίλοι της καρδιάς και των αρτηριών, αφού περιέχουν τα ευεργετικά Ω-3 λιπαρά οξέα (6,64 mg) και μειώνουν τα επίπεδα της LDL ή "κακής" χοληστερόλης. 
Φιστίκια Αιγίνης
608 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Εάν νιώθετε εύκολα κόπωση, τα φιστίκια Αιγίνης είναι εξαιρετική επιλογή καθώς είναι οι πιο πλούσιοι σε σίδηρο ξηροί καρποί (7,3 mg στα 100 γραμμ.), που βοηθά στη μεταφορά του οξυγόνου στους ιστούς.
Κάσιους
598 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Περιέχουν υψηλές ποσότητες ψευδαργύρου, απαραίτητου για τη δημιουργία και την ανανέωση των κυττάρων, αλλά και για τη διατήρηση της ανοσοποιητικής άμυνας του οργανισμού σε υψηλά επίπεδα. Τα 100 γραμμ. κάσιους θα σας εξασφαλίσουν 6 mg ψευδαργύρου.
Φουντούκια
655 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Είναι πηγή βιταμίνης Ε, η οποία έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και προλαμβάνει την οξείδωση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που βρίσκονται στις κυτταρικές μεβράνες. Τα 100 γραμμ. έχουν 15 mg βιταμίνης Ε.
Φυστίκια αράπικα
598 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Το δυνατό τους σημείο; Οι πρωτεΐνες, απαραίτητες για να το "χτίσιμο" μυών και για την παραγωγή αντισωμάτων. Σε 100 γραμμ. υπάρχουν τουλάχιστον 29 γραμμ. πρωτεϊνών (περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό). 
Πεκάν
705 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια
Περιέχουν καλές ποσότητες χαλκού (1,5 mg στα 100 γραμμ.), μεταλλικού στοιχείου που ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης και διατηρεί τα μαλλιά γερά και λαμπερά.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes