24/11/15

Ο ΟΠΑΠ προσφεύγει στα διεθνή δικαστήρια για το τέλος ...

Ο ΟΠΑΠ προσφεύγει στα διεθνή δικαστήρια για το τέλος
Η κυβέρνηση οδηγεί τον τζόγο στο online.
Αφού θα φορολογήσει επιπλέον τις... επίγειες δραστηριότητες του ΟΠΑΠ, κινητροδοτεί τους πελάτες των τυχερών παιχνιδιών στις αφορολόγητες δραστηριότητες του διαδικτύου.Προφανώς, υπάρχει προηγούμενο μεταξύ της κυβέρνησης και των νέων ιδιοκτητών του ΟΠΑΠ. Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν είναι άπειροι και γνωρίζουν τους διαδρόμους της διεθνούς δικαιοσύνης καλύτερα από τους ερασιτέχνες της πλατείας Συντάγματος.
Η επιβολή τέλους ή φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ προφανώς επηρεάζει τον τζίρο της εταιρείας. Ο γενικός διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστόφορου, επισημαίνει ότι η επιβολή τέλους ή φόρου στα παιχνίδια της εταιρείας θα επηρεάσει άμεσα τη δραστηριότητα, θα μειωθούν κατά πολύ οι στήλες που συμπληρώνονται από τους παίκτες και, κατά συνέπεια, θα πληγούν τα δημοσιονομικά έσοδα, καθώς θα μειωθεί το ποσό που εισπράττει το ελληνικό Δημόσιο από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας. Επιπλέον, θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος που καταβάλλουν η ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτόρων της, καθώς και ο φόρος των νικητών. Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη μάστιγα του παράνομου τζόγου, που ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ, τα οφέλη του ελληνικού Δημοσίου θα είναι πολύ μεγάλα. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο φοροδότη στη χώρα μας, αποδίδοντας, μόνο για το 2014, 570 εκατ. ευρώ.

Ξεσηκωμός από τους πράκτορες για το χαράτσι στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ
Σε αναβρασμό βρίσκονται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ για τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών. Όπως αναφέρουν, η επιβολή φόρου στα τυχερά παιχνίδια «κλείδωσε» και η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει. «Για ακόμα μία φορά, βλέπουμε σε αυτούς που μας κυβερνούν την έλλειψη ευθύνης και ειλικρινείας. Αυτοσχεδιασμοί, προχειρότητες, ερασιτεχνισμοί χωρίς σχέδιο και πυξίδα, με άγνοια στοιχείων και τις περισσότερες φόρες χωρίς λογική», υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους και επισημαίνουν ότι «ο τομέας των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, που προσφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως στα κρατικά ταμεία, κινδυνεύει να καταστραφεί από τις προτάσεις άσχετων υπηρεσιακών παραγόντων και τις αποφάσεις υπουργών, που αγνοούν τις συνέπειες».
«Τους τα είπαμε, τους δώσαμε νούμερα και στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι, αν επιβληθεί ο φόρος, κινδυνεύουν με κλείσιμο 1.000 πρακτορεία, 6.000 εργαζόμενοι θα βγουν στην ανεργία προκαλώντας προβλήματα σε εμάς και τις οικογένειές μας. Το κλείσιμο των επιχειρήσεών μας δεν τους συγκινεί. Και το τραγικό είναι ότι δεν θα επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους, αυτό είναι σίγουρο!». Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ: «Οι παράνομοι μένουν ανεξέλεγκτοι. Και όχι μόνον αυτό, τώρα ενισχύονται, αφού προς αυτούς θα στραφεί ένα τμήμα των πελατών μας. Όπως και οι 24 προσωρινά αδειοδοτημένες ιντερνετικές εταιρείες που δίνουν φόρους ψίχουλα στο κράτος. Οι πράκτορες, οι πελάτες και ο ΟΠΑΠ είναι η εύκολη λύση. "Αυτούς ξέρουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε, από αυτούς θα τα παίρνουμε" που λέει και η διαφήμιση. Μήπως θέλουν να τους πούμε και ευχαριστούμε για την προτίμηση;».
Διαβάστε το άρθρο "Ο ΟΠΑΠ προσφεύγει στα διεθνή δικαστήρια για το τέλος" στην πηγή "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes