11/11/15

ΟΠΑΠ: Ο εύκολος στόχος ....


Εγκλωβισμένη στον δαιδαλώδη λαβύρινθο των ισοδύναμων που υποσχέθηκε -τόσο στους....
πολίτες όσο και στους δανειστές- βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, την ώρα που οι Ευρωπαίοι πιέζουν για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα και να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Με το οικονομικό επιτελείο να έχει «στερέψει» από ιδέες, ο τζόγος αναμένεται να αποτελέσει το νέο «θύμα» της άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδας που βρίσκεται προ των πυλών, όντας επί της ουσίας η εύκολη λύση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κύκλοι της αγοράς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εταίροι έχουν συναινέσει στη φορολόγηση του τζόγου, θεωρώντας το μέτρο ως αποδοτικότερο από την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, που ούτως ή άλλως ήταν άδικο.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΠΑΠ διαμηνύει ότι η εξάρθρωση των κυκλωμάτων του παράνομου τζόγου θα αποτελούσε την πλέον ενδεδειγμένη πηγή χρηματοδότησης των κρατικών ταμείων, πλην όμως απαιτεί σχεδιασμό και δράσεις που η κυβέρνηση δείχνει απρόθυμη να υλοποιήσει.

Αντιδρούν οι Ενώσεις Πρακτόρων του ΟΠΑΠ

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το οικονομικό επιτελείο δέχεται «βροχή» επιστολών από τις Ενώσεις Πρακτόρων του ΟΠΑΠ από ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να μπει «φρένο» στο σενάριο της επιβολής φόρου στο ΚΙΝΟ.

«Με τις ενέργειες που σχεδιάζει η κυβέρνηση, τα αποτελέσματα θα είναι ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που επιθυμεί, καθώς καταστρέφεται η ανακύκλωση πάνω στην οποία βασίζεται η φιλοσοφία των παιχνιδιών» διαμηνύουν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων. 

«Να είστε σίγουροι ότι ο κλάδος των πρακτόρων θα αντιδράσει δυναμικά σε μια τέτοια πιθανή απόφαση. Ας πάρει επιτέλους απόφαση η κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά και να ελέγξει τις παράνομες δραστηριότητες στον χώρο των τυχερών παιγνίων, τόσο επίγεια όσο και ιντερνετικά, όπου χάνονται τεράστια έσοδα κάθε χρόνο για το κράτος από τη μη φορολόγησή τους» προσθέτουν.

«Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» τόνισε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων, Κυριάκος Τοπτσίδης. «Μας έχουν ξεζουμίσει» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «πληρώνουμε 26% φόρο ως εταιρείες και θα μας πάνε στο 29%. Πληρώνουμε ως φυσικά πρόσωπα και από την 1η Ιανουαρίου θα μας πάνε στο 100% προκαταβολή. Μας έχουν αφαιρέσει το 2% επί του τεκμαρτού που είχαμε για τις επισφάλειες. Ο ΟΠΑΠ πληρώνει 30% στη μικτή κερδοφορία του τζίρου του. Πληρώνει ως Α.Ε. φόρο και πληρώνουν 20% φόρο οι παίκτες από τα κέρδη τους. Τι άλλο να φορολογήσουν;».

«Έχουν χάσει την μπάλα. Θα τους πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και στο ΣτΕ. Θα κάνουμε κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην περάσει αυτό το μέτρο» επεσήμανε.

«Είμαστε 11.000 πρακτορεία με 20.000 εργαζομένους. Θέλουν περισσότερους άνεργους;» κατέληξε ο κ. Τοπτσίδης.

Μιλώντας στο zougla.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αττικής, κ. Γιώργος Πουλημάς, υπογράμμισε ότι το μέτρο αυτό δεν θα έχει τα δημοσιονομικά οφέλη που προσδοκά η κυβέρνηση, ενώ σημείωσε ότι θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στους ιδιοκτήτες πρακτορείων και θα οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, προειδοποίησε για δυναμικές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που το σενάριο της επιβολής φόρου στο ΚΙΝΟ επιβεβαιωθεί.


 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes