3/11/15

Από πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και ... κρεοπωλεία θα βρει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση η κυβέρνηση!

Από πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και ... κρεοπωλεία θα βρει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση η κυβέρνηση!
- Ποιο παιχνίδι που τα... σπάει θα γίνει πιο ακριβό λόγω του νέου φόρου

- Αυξήσεις και στο κρέας με τον ΦΠΑ από το 13% να ανεβαίνει στο 23%
- Τελικά η κυβέρνηση φαίνεται ότι... τζογάρει για να βρει ισοδύναμα ύψους 400 εκατομμυρίων

Κι όμως στην κυβέρνηση μετά από τη δημιουργηκή ασφάφεια εβδομάδων φαίνεται ότι τελικά κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να εισπράξουν επιτέλους τα 400 εκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκαν στους δανειστές με την επιβολή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση...
Τελικά ο φόρος δεν θα επιβαρύνει, τουλάχιστον με βάση τις διαρροές αυτής της στιγμή, την εκπαίδευση. Δεν θα υπάρξουν επιβαρύνσεις σε φροντιστήρια και σχολεία, αλλά θα πληρώσουν κάτι παραπάνω όσοι τζογάρουν.
Είναι αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους κρίσης για μια χώρα ο τζόγος ανθεί. Έτσι ακόμη και για την ίδια την ΟΠΑΠ αποτέλεσαν έκπληξη τα έσοδα από το ΚΙΝΟ που έφτασαν τα 2 δισ. ευρώ ξεπερνώντας ακόμη και τα έσοδα από το στοίχημα.
Η λύση λοιπόν φαίνεται ότι βρέθηκε στις στήλες του ΚΙΝΟ. Η κάθε στήλη κοστίζει σήμερα 0,50 ευρώ. Έτσι το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως σκέφθηκε να επιβάλει 0,05 ευρώ φόρο στην κάθε στήλη ώστε να μπορέσει να βρει τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23%. Έτσι η κάθε στήλη θα κοστίζει 0,55 ευρώ, ποσό που δεν θα αλλάξει τα δεδομένα και ουσιαστικά θα διασφαλίσει για το κράτος ένα έσοδο... από το πουθενά!Η κυβέρνηση υπολογίζει με τη φορολόγηση του ΚΙΝΟ να εισπράξει 260 εκατομμύρια από τα 400 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να βρει για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.
Βέβαια σε ό,τι αφορά στο ΚΙΝΟ, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια της ΟΠΑΠ, υπάρχει σοβαρή αντίδραση τόσο σε ό,τι αφορά στις πιθανές απώλειες εσόδων, όσο και σε νομικό επίπεδο καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει η κυβέρνηση από μόνη της στην επιβολή φόρου σε τυχερό παιχνίδι, απαγόρευση που υπάρχει ως ρήτρα στη συμφωνία αποκρατικοποίησης.


Καθώς όμως σε αυτή τη ζωή βέβαιος είναι μόνο... ο θάνατος και καθώς στην προκειμένη περίπτωση όλα εξαρτώνται από τον αρ8ιθμό των στηλών που θα παιχτούν στο ΚΙΝΟ η κυβέρνηση κάνει και μια... καβάτζα.
Αυξάνει τον ΦΠΑ στο κρέας. Όχι όμως σε κάποιο κρέας ευρείας κατανάλωσης, όπως το βοδινό, αλλά στα... κυνήγια! Ελάφι, αγριογούρουνο, λαγοί θα θεωρούνται είδος πολυτελείας και όλα δείχνουν ότι θα υπαχθούν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.
Εκτός απ' τα κυνήγια φαίνεται ότι θα αυξηθεί και ο ΦΠΑ στα λεγόμενα γκουρμέ κρέατα όπως το βουβάλι κλπ
Τι είπε ο Ν. Φίλης για τα ισοδύναμα:
Η κυβέρνηση είναι κοντά στη λύση του ζητήματος της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή "Στον Ενικό", στο Star, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Αν και το ζήτημα δεν είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με ευαισθησία, και τόνισε: "'Ήδη καταλήγουμε σε κάποια ισοδύναμα, και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λύσεις στο ζήτημα".
ΠΗΓΗ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes