27/2/15

Ο «τζογαδόρος» που κατέκτησε το ποδόσφαιρο – Εγινε ιδιοκτήτης δύο ομάδων λειτουργώντας πάντα βάσει αριθμών ....

Ο «τζογαδόρος» που κατέκτησε το ποδόσφαιρο – Εγινε ιδιοκτήτης δύο ομάδων λειτουργώντας πάντα βάσει αριθμών
ΖΩΗ ΓΙΑ BEST SELLER....

Στα νιάτα του τζόγαρε. Μεγαλώνοντας κατάλαβε ότι έχει «ταλέντο» και έγινε επαγγελματίας παίκτης του στοιχήματος. Αφού «στέγνωσε» τις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες αποφάσισε να ασχοληθεί διοικητικά με το ποδόσφαιρο αλλάζοντας την ιστορία της Μπρέντφορντ και της Μίντιλαντ. Η άγνωστη ζωή του Μάθιου Μπέναμ, έχει όλα τα εφόδια για να γίνει best seller.
Ακούγοντας κάποιος ότι «αυτός ζει από το στοίχημα» προφανώς γελάει. Έτσι συνέβαινε και με τους φίλους του Μάθιου Μπέναμ, ο οποίος από μικρή ηλικία εκμεταλλευόταν τις λιγοστές ποδοσφαιρικές του γνώσεις με τις άριστες πάνω στα μαθηματικά και την στατιστική. Όταν συνειδητοποίησε ότι αυτός ο συνδυασμός μαζί με την στρατιωτική πειθαρχία μπορούσε να τον κάνει πάμπλουτο, έβαλε μπροστά το σχέδιο.
Μέχρι την ηλικία των 35 ετών είχε καταφέρει να αποτελεί τον Νο1 εχθρό μεγάλων στοιχηματικών εταιρειών και η δύναμή του επεκτάθηκε στην ασιατική αγορά, εκεί όπου έπαιζε εύκολα χωρίς όρια πονταρίσματος. Λειτουργώντας απόλυτα νόμιμα και έχοντας την άνεση να ξεχωρίσει την αρρώστια του τζογαδάρου από τη γνώση του επαγγελματία παίκτη, αποφάσισε να αφήσει το στοίχημα στην άκρη και έχοντας αρκετά μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό και πολλούς «δυνατούς» φίλους να ιδρύσει ένα επενδυτικό fund.
Μέσω αυτού κατάφερε να αυξήσει κατά πολύ την οικονομική του επιφάνεια και πάνω στο «πικ», συναντά τα οικονομικά προβλήματα της Μπρέντφορντ. Αποφασίζει να βοηθήσει αρχικά με το ποσό των 500,000 λιρών και στη συνέχεια γίνεται μεγαλομέτοχος. Αυτόματα αποκτά το δικαίωμα να αποφασίζει για την τύχη του συλλόγου και τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος. Το μυστικό του ήταν πως όλα κινούνται βάσει στατιστικής. Οι προσλήψεις προπονητών, οι αποκτήσεις παικτών, τα πάντα!
Τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να επεκταθεί και εκτός Αγγλίας. Επένδυσε 6,2 εκ. Ευρώ για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μίντιλαντ, προσλαμβάνοντας για πρόεδρο τον 31χρονο Ράσμους Ανκερσεν, ο οποίος έχει και αυτός την ίδια τρέλα με τα μαθηματικά. Κινείται με βάση τους βασικούς δείκτες απόδοσης και αυτό έχει αναγκαστεί πλέον να κάνει και ο προπονητής της ομάδας από τη Δανία, Γκλεν Ρίντελχολμ.
Η Μίντιλαντ κάνει πορεία πρωταθλητισμού στη χώρα της. Το ποσοστό της στην επίτευξη τερμάτων από στημένες φάσεις είναι το 2ο καλύτερο στην Ευρώπη μετά από αυτό της Ατλέτικο και ο Μπέναμ έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο δεύτερος σύλλογος που απέκτησε.
Οσο για την Μπρέντφορντ, ανεξάρτητα με το αν θα καταφέρει φέτος να κερδίσει ή όχι την άνοδο, το καλοκαίρι θα απολύσει τον προπονητή της Μαρκ Γουόρμπερτον, αφού δεν συμφώνησε να κινείται βάσει των αριθμών όσον αφορά την προπόνηση της ομάδας. Ο Μπέναμ, λατρεύει τους αριθμούς, αυτοί τον έκαναν πλούσιο και επιτυχημένο, με αυτούς θέλει να αλλάξει την ιστορία του ποδοσφαίρου. Για την ώρα τα καταφέρνει μια χαρά!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes