18/10/14

ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ F1....


Ποιες είναι οι 5 πίστες της Formula 1, όπου αναπτύσσονται οι υψηλότερες ταχύτητες και στις οποίες θα κάνει…παρέα από του χρόνου το αυτοκινητοδρόμιο του Μεξικού;


Το "gazzetta.gr" παρουσιάζει Iλιγγιώδεις ταχύτητες καταγράφονται στα Γκραν Πρι της Formula 1. Μάλιστα ορισμένες πίστες ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο για τις μεγάλες ευθείες τους, όπου τα μονοθέσια βρίσκονται μία ανάσα πριν την απογείωση. Σε αυτές θα έρθει να προστεθεί από το 2015 και η super γρήγορη πίστα του Μεξικού, στην οποία θα πιάνουν τα αυτοκίνητα της Formula 1έως 330 χλμ./ώρα. Ας δούμε όμως ποιο είναι το Top Five με τις γρηγορότερες πίστες της Formula 1, που φιλοδοξεί να ανατρέψει το Μεξικό.

Νούμερο 1. Η πίστα της Μόντσα

Η απόλυτη πίστα, όσον αφορά στις υψηλές ταχύτητες. Στο ιταλικό Γκραν Πρι έχουν μετρηθεί μέσες ταχύτητες άνω των 240 χλμ./ώρα, ενώ στο τέλος της ευθείας εκκίνησης/τερματισμού δείχνουν τα κοντέρ των μονοθεσίων έως 340 χλμ./ώρα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που συγκαταλέγεται η Μόντσα στα αυτοκινητοδρόμια υψηλού κινδύνου.

Νούμερο 2. Η πίστα του Σπα

Το Γκραν Πρι του Βελγίου μοιάζει για τους πιλότους με γρήγορο τρενάκι καρουζέλ, αφού βιώνουν ένα συνεχώς πάνω-κάτω. Σε δύο ευθείες της πίστας του Σπα αγγίζει η ταχύτητα τα 330 χλμ./ώρα, ενώ ισάριθμες στροφές μπορούν να προσεγγιστούν με 300 χλμ./ώρα!

Νούμερο 3. Η πίστα του Χόκενχαϊμ

Στο τέλος της Parabolica του Χοκενχάιμρινγκ καταγράφονται ταχύτητες γύρω στα 326 χλμ./ώρα. Το ρεκόρ γύρου για το Γκραν Πρι Γερμανίας κατέχει από το 2004 ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Νούμερο 4. Η πίστα του Σάο Πάολο

Η ανώτατη ταχύτητα στη βραζιλιάνικη πίστα φτάνει τα 323 χλμ./ώρα, ενώ το ρεκόρ γύρου κατέχει από το 2004 ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια. Ο Κολομβιανός είχε χρειαστεί για τα 4,309 χιλιόμετρα της πίστας μόλις ένα λεπτό και 11,5 δευτερόλεπτα!

Νούμερο 5. Η πίστα της Σανγκάης

Υψηλών ταχυτήτων είναι και το Γκραν Πρι της Κίνας. Στην μήκους 1,3 χιλιομέτρων ευθεία της πίστας της Σανγκάης έχουν καταγραφεί ταχύτητες γύρω στα 317 χλμ./ώρα.

Όπως γράψαμε και στην αρχή, το συγκεκριμένο Top Five ενδέχεται να ανατραπεί από του χρόνου, καθώς η πίστα του Μεξικού διεκδικεί μέχρι και τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις γρηγορότερες πίστες!
ΠΗΓΗ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes