2/10/14

Τέλος στο... τέλος επιτηδεύματος -Ποιους αφορά το μέτρο ...

Τέλος στο... τέλος επιτηδεύματος -Ποιους αφορά το μέτρο
Πράσινο φως για την κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος, το οποίο ανέρχεται στα...
650 ευρώ (στα 500 ευρώ αν πρόκειται για «μπλοκάκια»), ανάβει η ΓΓΔΕ, τουλάχιστον όσον αφορά σε εκείνους που δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα ή διατήρησαν ανενεργά «μπλοκάκια» όλη την προηγούμενη χρονιά.
Το μέτρο αυτό, που σημειωτέον δεν είναι έκτακτο όπως η εισφορά αλληλεγγύης αλλά μόνιμου χαρακτήρα, ασφαλώς θα «ανακουφίσει» χιλιάδες επιτηδευματίες, που σήμερα υποχρεώνονται να πληρώνουν αυτό το «χαράτσι» στην εφορία ανεξαρτήτως του ύψους των εισοδημάτων τους ή ακόμα και χωρίς να δραστηριοποιούνται, αφού το μοναδικό κριτήριο είναι το αν έχουν «ανοικτά» βιβλία.

Αντιθέτως τα νέα δεν είναι καλά όσον αφορά στις επιστροφές φόρου, καθώς από τη 1η Οκτωβρίου «ξεπάγωσαν» οι συμψηφισμοί ακόμα και με τις βεβαιωμένες οφειλές, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι οι όποιες επιστροφές φόρου εισοδήματος, θα συμψηφίζονται πλέον κανονικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Αλλαγές έχουμε ήδη και στο πλαίσιο που ρυθμίζει την υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων, αφού φαίνεται ότι εγκαταλείπεται οριστικά ο σχεδιασμός για μηνιαία υποβολή και πάμε για υποβολή ανά τρίμηνο. Είναι ενδεικτικό ότι μετά από μια ακόμα αναβολή, οι Καταστάσεις των τριών πρώτων τριμήνων του 2014 θα υποβληθούν έως το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου, μαζί με τις Καταστάσεις του τετάρτου φετινού τριμήνου.


ΠΗΓΗ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes