10/9/14

HomeΑθλητικά Ξαφνικό... δωράκι από UEFA! Κέρδη για τις ελληνικές ομάδες...

Ευχάριστα νέα προέκυψαν από τη συνεδρίαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, για όσες ομάδες συμμετείχαν στις περσινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς η UEFA θα μοιράσει σε αυτές τα χρήματα από τις τιμωρίες των Παρί Σεν Ζερμέν  και Μάντσεστερ Σίτι.

Η UEFA έχει τιμωρήσει τους πρωταθλητές Αγγλίας και Γαλλίας από 60 εκατ. ευρώ αφού είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς για το Financial Fair Play. Σε μικρότερο βαθμό είχαν τιμωρηθεί και οι Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρούμπιν Καζάν, Ανζί, Γαλατασαράι, Μπούρσασπορ, Τράμπζονσπορ και Λέφσκι Σόφιας.

Εδώ όμως έρχονται πλέον τα ευχάριστα για τους συλλόγους που αγωνίστηκαν την περασμένη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού από τη συνεδρίαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων προέκυψε πως τα χρήματα αυτά θα καταλήγουν στους συλλόγους. 


Εφόσον Σίτι και Παρί συνετιστούν, τότε η τιμωρία θα πέσει στα 24 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν ως εκ τούτου στους 70 συλλόγους που αγωνίστηκαν στις περσινές διοργανώσεις του Champions League και του Europa League. 

Αυτές οι ομάδες θα βάλουν στα ταμεία τους 265.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα μοιραστούν ισόποσα στους συλλόγους που αποκλείστηκαν από τις προκριματικές φάσεις. 

Οι ελληνικές ομάδες που βγαίνουν οικονομικά οφελημένες είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, αλλά και οι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Skoda Ξάνθη, που έπαιξαν στα προκριματικά του
 Europa League
ΠΗΓΗ

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes