17/9/14

Ολυμπιακός: Τα πολλαπλά οφέλη μιας τεράστιας νίκης ....



 Ολυμπιακός: Τα πολλαπλά οφέλη μιας τεράστιας νίκης

Το 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης αποτελεί αφετηρία για σενάρια επί χάρτου για πρόκριση στους 16....

Η Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου ήταν η νύχτα που ο Μίτσελ καθιερώθηκε πλέον για τα καλά στον πάγκο του Ολυμπιακού, ως ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει από το λιμάνι.
Η βραδιά που ο Ισπανός προπονητής γνώρισε την αποθέωση και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, επιθυμεί διακαώς να τον... δέσει στο λιμάνι.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-2 τη φιναλίστ του προηγούμενου Champions League και πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης με εξαιρετικά αποτελεσματικά τελειώματα στην επίθεση, απέναντι σε στόπερ παγκόσμιας κλάσης, όπως είναι ο Γοδίν και ο Μιράντα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κοίταξαν στα μάτια τους Ισπανούς και τα... ωραία τώρα ξεκινούν για τον Ολυμπιακό.

Σενάρια πρόκρισης

Στον δύσκολο πρώτο όμιλο του Champions League, με Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους, λίγοι έδιναν πιθανότητες στον Ολυμπιακό για πρόκριση στην επόμενη φάση.
Όπως όμως είχε γράψει το news.gr, το πρόγραμμα ευνοεί τους ερυθρολεύκους σε περίπτωση νίκης στο πρώτο ματς. Εξηγούμαστε. Οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν στο Μάλμε με πολύ ανεβασμένη ψυχολογία και θασ αντιμετωπίσουν εκεί τη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου. Αν νικήσουν, με έξι βαθμούς σε δύο ματς, θα αντιμετωπίσουν στο Νέο Φάληρο τη Γιουβέντους, η οποία, στο μεταξύ, θα έχει ταξιδέψει μέχρι τη Μαδρίτη και πιθανόν να έχει απώλειες στο Βιθέντε Καλδερόν. Αν πάλι η Κυρία φύγει αλώβητη από την έδρα της Ατλέτικο, αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει αποκτήσει τεράστια ανάσα από τους Μαδριλένους.
Με νίκη και επί της Γιουβέντους στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο με το απόλυτο, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ και μην ξεχνάμε ότι την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Μάλμε στο Γ. Καραϊσκάκης.
Όσο κι αν μοιάζουν μακρινά τα παραπάνω, δημιουργούν κίνητρο για μια καλή ευρωπαϊκή χρονιά.

Η αλλαγή θέσης του Κασάμι - Η διαχείριση του ρόστερ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με δύο από τους τρεις σκόρερ να είναι νέα αποκτήματα και έτσι, κόπασαν κάπως οι φωνές για τις διαρκείς αλλαγές στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός μεταλλάσσεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο για να γίνεται καλύτερος. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει.
Ο Κασάμι, με την κίνησή του στο τρίτο γκολ, αλλά και για όσο έπαιξε πίσω και πλάγια από τον επιθετικό, έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια ακόμη λύση για τη θέση, αλλά το πραγματικά μεγάλο κέρδος είναι η συνεργασία του με τον Μανιάτη, με τον οποίο δείχνουν ότι είναι συμπληρωματικοί παίκτες, την ώρα που ο ίδιος ο Έλληνας διεθνής, μαζί με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς "καταπίνουν" χιλιόμετρα.
Στα συν, η πολύ καλή εμφάνιση του Μποτία, έστω και αν δεν έχει "δέσει" ακόμη με τον Αμπιντάλ. Ο Ιμπραΐμ Αφελάι, με ένα γκολ και μια ασίστ, πρόσφερε τα μέγιστα στο ταμπλό του σκορ, αλλά έδειξε ακόμη ανέτοιμος για πλήρη 90λεπτα σε φουλ ρυθμό.

Ταχύτητα

Πράγματι, ο Ολυμπιακός δείχνει ένα κλικ πιο γρήγορος από πέρσι, ενώ έχει απίστευτα διαγώνια τρεξίματα στους χώρους. Αυτά τα αγωνιστικά στοιχεία αποκτούν μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για αρχή της σεζόν και θυμηθεί τα "συχωροχάρτια" των προηγούμενων σεζόν κόντρα σε Μαρσέιγ, Σάλκε, Παρί Σεν Ζερμέν στο ίδιο γήπεδο την ίδια εποχή, όταν τα τρεξίματα δεν "έβγαιναν" και οι χώροι δεν καλύπτονταν.
Φέτος τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά και ο Ολυμπιακός διαθέτει και τη γρήγορη και σίγουρη πρώτη πάσα απελευθέρωσης της μπάλας. Μελανά σημεία είναι το εύκολο "πούλημα" της μπάλας, το άγχος που αδικαιολόγητα είχαν οι ποδοσφαιριστές των ερυθρολεύκων και μοιραία οδηγούνταν σε αβίαστα λάθη και η έλλειψη του τραυματία Σαλίνο, καθώς ο Ελαμπντελαουί δέχεται συνέχεια πλάγιους εξτρέμ στην πλάτη του.

Μήτρογλου: Η επιστροφή του... πιστολέρο

Το πιο θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Κώστας Μήτρογλου βρεήκε το γκολ που τόσο έψαχνε. Γνωρίζοντας ότι ο Έλληνας στράικερ είναι παίκτης ψυχολογίας, μπορούμε να αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι το τέλος της αφλογιστίας που διήρκεσε δέκα μήνες, μετά το γκολ με τη γαλανόλευκη στο Βουκουρέστι επί της εθνικής Ρουμανίας. Ο Μίτσελ δικαιώθηκε και ελπίζει ότι ο Μήτρογλου θα κάνει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Πριν το γκολ του, άλλωστε, ήταν εξαφανισμένος. Στα θετικά πιστώνεται ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού κράτησε χαμηλά τον πήχυ, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα.

Παράδοση

Ο Μίτσελ συνέχισε την καλή παράδοσή του κατά της Ατλέτικο, ενώ οι Ισπανοί έχασαν από τέταρτη διαφορετική ελληνική ομάδα, μετά τους Πανιώνιο, ΟΦΗ και Άρη. Ο Ολυμπιακός δεν τους είχε νικήσει, όπως, άλλωστε και οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός που τους έχουν αντιμετωπίσει.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε σε πρεμιέρα Champions League μετά από οκτώ χρόνια και κέρδισε για τέταρτη φορά σε πέντε προσπάθειες (!) φιναλίστ της αμέσως προηγούμενης χρονιάς του Champions League!
Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε τρία χρόνια να δεχτεί τρία γκολ σε ένα ματς, εξαιρουμένου του περσινού τελικού της διοργάνωσης (ήττα με 4-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης).

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes