5/7/13

Σεξ, το οικονομικότερο... μπότοξ: Οι συχνές ερωτικές επαφές καταπολεμούν τις ρυτίδες...

Σεξ, το οικονομικότερο... μπότοξ: Οι συχνές ερωτικές επαφές καταπολεμούν τις ρυτ
Οι συχνές ερωτικές επαφές αποτελούν ένα φυσικό ελιξίριο νεότητας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν Βρετανοί ερευνητές οι οποίοι μελέτησαν επί μια δεκαετία τα οφέλη που έχει για άνδρες και γυναίκες η καλή σεξουαλική ζωή.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Βρετανός ψυχολόγος, Ντέιβιντ Γουίκς από τη δεκαετή μελέτη του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι έδειχναν πιο νέοι από την ηλικία τους, υποστήριζαν ότι κάνουν σεξ περίπου 50% πάνω από το μέσο όρο, δηλαδή για την ηλικιακή ομάδα από 40 έως 50 ετών, τρεις φορές την εβδομάδα σε σχέση με τους υπόλοιπους που δήλωναν ότι απολάμβαναν ερωτικά τον σύντροφό τους δύο φορές μέσα σε επτά ημέρες.
Γιατί το συχνό σεξ «κρύβει» χρόνια
Οπως υποστηρίζει ο Βρετανός καθηγητής ψυχολογίας, καταρχάς η ευχαρίστηση που νιώθουμε κάνοντας σεξ είναι ένα σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση της καλής υγείας.
Παράλληλα, κάνοντας σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες, μία φυσική χημική ουσία που εκλύεται από το ανθρώπινο σώμα και η οποία λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο που διώχνει το άγχος, μας χαλαρώνει και βοηθά να κοιμόμαστε ευκολότερα και καλύτερα. Τέλος, ελκύεται και η «ορμόνη της ανάπτυξης» που βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος, που βοηθά δηλαδή το δέρμα να μην σπάει και να μην κάνει ρυτίδες.


Πηγή: 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes